Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judecată - Mediafax

Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judecată

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că nu a permis niciodată corupţia în vămi şi că nu poate fi acuzat acum de un fost puşcăriaş, precizând că, după ce se va consulta cu juriştii, este posibil să îl dea în judecată pe Marius Ungureanu pentru acuzele aduse.

73 afişări

Imaginea articolului Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judecată

Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judecată (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Vasile Marica a spus că Marius Ungureanu, cel care l-a acuzat căa luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni înpromovarea şi menţinerea lor în funcţii, i-a cerut ajutorulatunci când a fost acuzat de poliţie şi procurorii din Giurgiu, dara refuzat să se implice în acest caz.

Preşedintele "Sed Lex" a mai spus că se va prezenta laParchet dacă va fi chemat pentru audieri în urma autodenunţului luiMarius Ungureanu.

"Eu nu am permis niciodată corupţie în vămi, amîncercat mereu să elimin acest fenomen şi nu pot fi acuma acuzat deun fost puşcăriaş pe care nu l-am ajutat să scape de puşcărie. Dacăprocurorii mă vor solicita în urma autodenunţului lui Ungureanu măvoi duce", a susţinut Marica.

 

Liderul Sed Lex a mai precizat că, după ce va consulta juriştii,este posibil să îl dea în judecată pe Marius Ungureanupentru acuzele aduse.

Marius Ungureanu, care spune că între 1990 şi 2003 a lucrat laVama Giurgiu, mai întâi ca lucrător vamal, apoi ca şef de tură şişef la Vama Mocănaşu - Giurgiu, a declarat, marţi, într-oconferinţă de presă organizată de Sindicatul "Pro Lex", că VasileMarica, liderul Alianţei "Sed Lex", a luat mită de la angajaţi dinvămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerealor în funcţii.

Ungureanu a afirmat că persoanele susţinute de Vasile Maricaaveau întâietate în numirile pe funcţii chiar înaintea propunerilorfăcute de prefecţii judeţelor.

El a mai spus că din 1997 şi până în 2002 i-a dat lui Marica2.000-2.500 de dolari pe lună, împreună cu Robert Cristoi, fost şefde vamă la Giurgiu, în prezent prefect al judeţului Giurgiu, şi cuEugenia Ciobanu, care a fost în sindicatul Unirea, actualul "SedLex".

Ungureanu a precizat că după şase ani de cotizare continuă, înanul 2002 a refuzat să-i mai dea bani lui Vasile Marica. El aadăugat că, după ce nu i-a mai dat bani, a fost reţinut înarest patru luni, după ce Marica ar fi făcut presiuniasupra şefului Poliţiei din Giurgiu, fiind acuzat că nu a fost laserviciu dar a încasat salariul. Marius Ungureanu nu mai lucreazădin 2003 în sistemul vamal.

Totodată, Ungureanu a spus că Vasile Marica a şantajattoţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor,indiferent de culoarea politică, pentru că avea oameni în toatepunctele vamale şi ştia tot ce se întâmplă acolo.

"Nu aveai cum să scapi de sistemul lui Marica. Dacă te retrăgeaidin această caracatiţă, nu-ţi mai dădea subiectele de la examene,luai notă mică indiferent de cât te pregăteai", a spusUngureanu.

Ungureanu a mai spus că "trebuie tăiat capul caracatiţei",altfel degeaba sunt arestaţi o mie de oameni în vamă.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci detelefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MARICA ,
UNGUREANU ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.