Mariela Neagu: Ultima plată către organizaţia "Pentru Copiii Noştri" a fost făcută de Bogdan Panait

Ultima plată către organizaţia "Pentru Copiii Noştri" a fost făcută de Bogdan Panait, sâmbătă, 5 mai 2007, când eu deja fusesem numită în funcţie, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), Mariela Neagu.

348 afișări
Imaginea articolului Mariela Neagu: Ultima plată către organizaţia "Pentru Copiii Noştri" a fost făcută de Bogdan Panait

Mariela Neagu: Ultima plată către organizaţia "Pentru Copiii Noştri" a fost făcută de Bogdan Panait (Imagine: Mediafax Foto)

Mariela Neagu respinge acuzaţiile la adresa sa ale fostului secretar de stat de la ANPDC Bogdan Panait, precizând că acesta ar putea să reclame eventual raportul Curţii de Conturi.

"Domnul Panait poate cel mult să acuze raportul Curţii de Conturi. Dacă eu aş fi făcut vreo greşeală, acest lucru s-ar fi reflectat în raportul Curţii de Conturi. Ar fi fost o greşeală să continui plăţile pentru un contract expirat", a mai spus şeful ANPDC.

Mariela Neagu a precizat că ultima plată către organizaţia nonguvernamentală a fost făcută de Bogdan Panait pe 5 mai 2007, într-o zi de sâmbătă, deşi ea fusese numită în funcţie şi urma să îşi înceapă activitatea la ANPDC în 7 mai.

"Cand am venit la ANPDC, au venit să-mi ceară să fac o plată pentru această organizaţie şi am cerut contractul, care era expirat. Este vorba de lucrări care ar fi trebuit terminate până în decembrie 2006 şi, ulterior, în urma unei prelungiri, în iulie 2007", a mai spus secretarul de stat.

Totodată, Mariela Neagu a explicat că nici organizaţia "Pentru Copiii Noştrii" (PCN), nici Direcţia pentru Protecţia Copilului nu au solicitat prelungirea contractului. În plus, fundaţiile care erau făcute la acele case nu aveau autorizaţie de construcţie.

"Sunt mai multe probleme legate de acest proiect. Autoturismul şi echipamentele pentru dotarea centrelor au fost cumpărate înainte de construire. În plus, până la venirea mea la ANPDC nu a fost făcută nicio vizită de monitorizare acolo", a mai spus Mariela Neagu.

Fostul secretar de stat de la Protecţia Copilului Bogdan Panait şi doi foşti subalterni au fost declaraţi responsabili de Curtea de Conturi pentru un prejudiciu de 1,3 milioane de lei din bani publici, în urma unui contract de construire a patru case pentru copii cu handicap în parteneriat cu un ONG.

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Bogdan Panait, fost şef ANPDC, în atenţia Parchetului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici