Marinari ruşi şi ucraineni, abandonaţi în Portul Midia

Echipajul unei nave sub pavilion Saint Vincent, format din 22 de membri, este abandonat de aproape un an în Portul constănţean Midia, marinarii cerând sprijinul autorităţilor române după ce au rămas fără bani şi fără alimente.

20 afișări
Imaginea articolului Marinari ruşi şi ucraineni, abandonaţi în Portul Midia

Marinari ruşi şi ucraineni, abandonaţi în Portul Midia

Reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Navigatorilor (ITF) în România, Adrian Mihălcioiu, a declarat că vasul a ajuns în Portul Midia în luna aprilie a anului trecut, dar din cauza deficienţelor grave de siguranţă nu a mai primit dreptul de a naviga până la remedierea acestora, astfel că nava "Aurika" a intrat la reparaţii.

Între timp, armatorul vasului, o firmă din Rusia, a dat faliment, nu a mai plătit agentul, firma Levant Maritime, iar cei 22 de navigatori au rămas blocaţi la bord. Armatorul datorează echipajului salarii în sumă totală de aproape 300.000 de dolari.

Marinarii au terminat toţi banii şi au probleme mari din cauza lipsei de alimente.

"Ei au cerut ajutorul Consulului Rusiei la Constanţa pentru a fi repatriaţi şi au depus şi o plângere la Poliţie, dar până în prezent nu s-a rezolvat nimic", a spus Mihălcioiu, precizând că echipajul a primit, în decembrie 2008, un ajutor bănesc de 25.000 de dolari, de acasă din Rusia, dar banii au fost opriţi, fără drept, de către agentul navei, în contul datoriei pe care o avea armatorul.

În aceste condiţii, marinarii au cerut ajutorul ITF, iar Adrian Mihălcioiu a afirmat că va încerca în aceste zile să găsească sprijin umanitar pentru aprovizionarea navei.

"Noi le vom acorda întreaga asistenţă, atât umanitară, dar şi juridică, pentru a-şi recupera salariile restante şi pentru a putea pleca acasă. Dacă va fi nevoie se va ajunge în justiţie şi se va solicita vânzarea navei pentru recuperarea sumelor datorate navigatorilor", a adăugat Mihălcioiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici