Marinarii dispăruţi vineri sunt de negăsit

Scafandrii care au reluat, duminică dimineaţă, căutările celor doi marinari daţi dispăruţi în urma accidentului de pe Dunăre au verificat epava navei scufundate, însă nu i-au găsit pe cei doi bărbaţi.

15 afișări
Imaginea articolului Marinarii dispăruţi vineri sunt de negăsit

Marinarii dispăruţi vineri sunt de negăsit (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Subprefectul judeţului Călăraşi, Cornel Coman, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a treia echipă de scafandri sosită de la Constanţa la locul în care s-a scufundat nava românească a reluat căutările marinarilor dispăruţi.

Cei trei scafandri au reuşit să ajungă la navă şi să-i verifice compartimentele, însă nu i-au găsit pe cei doi marinari daţi dispăruţi.

Subprefectul judeţului Călăraşi a precizat că în urma verificărilor făcute duminică s-a constatat că din cauza impactului cu împingătorul sub pavilion austriac nava românească a fost întorsă la 180 de grade, prova aflându-se în amonte, la peste nouă metri adâncime.

De asemenea, echipele de intervenţie au constatat că suprastructura navei lipseşte. "Este posibil ca împingătorul să fi trecut peste nava românească deoarece suprastructura navei lipseşte total. Cabina de comandă lipseşte, iar sala motoarelor a fost decopertată", a menţionat Cornel Coman.

Subprefectul a mai spus că, deoarece cei doi marinari nu au fost găsiţi în interiorul navei, ei sunt căutaţi la mal.

Potrivit subprefectului judeţului Călăraşi, există posibilitatea ca nava românească să nu mai fie scoasă din Dunăre, mai ales că la adâncimea la care se află nu incomodează traficul pe fluviu.

Şlepul motorul "Andreea", sub pavilion românesc, s-a ciocnit cu un împingător sub pavilion austriac, vineri dimineaţă, pe Dunăre, la kilometrul 356 al fluviului, în apropiere de Călăraşi. Împingătorul Linz 2, sub pavilion austriac, forma un convoi cu opt barje încărcate cu steril. În dreptul kilometrului 356, s-a ciocnit cu şlep-motorul "Andreea", aflat în proprietatea societăţii Comision Trade Brăila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici