Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook: “Nu cred că reţelele de socializare trebuie să verifice postările politicienilor”

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus că nu crede că reţelele de socializare trebuie să verifice ce postează politicienii. Gazda show-ului „Squawk Box”, Andrew Ross Sorkin, i-a cerut părerea lui Zuckerberg în legătură cu decizia Twitter de a începe să verifice veridicitatea tweet-urilor preşedintelui Donald Trump.

514 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook: “Nu cred că reţelele de socializare trebuie să verifice postările politicienilor”

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook: “Nu cred că reţelele de socializare trebuie să verifice postările politicienilor”

Marţi, reţeaua de socializare Twitter, a intrat … după ce Trump a scris de pe contul său că buletinele de vot vor fi „în mod substanţial frauduloase”. 

"Nu cred că Facebook sau platformele de internet în general ar trebui să fie arbitri ai adevărului", i-a declarat Zuckerberg lui Sorkin într-un interviu difuzat joi dimineaţă. „Discursul politic este una dintre cele mai sensibile părţi ale unei democraţii, iar oamenii ar trebui să poată vedea ce spun politicienii.”
 
Zuckerberg spune că “Deşi Facebook foloseşte observatori independenţi care examinează conţinutul de pe reţelele sale de socializare, obiectivul verificatorilor este, de fapt, ca ei să prindă şi să blocheze lucrurile cu adevărat periculoase. Nimeni nu are voie să folosească Facebook pentru a provoca violenţă sau a face rău. În rest, încercăm să le oferim oamenilor o voce şi o exprimare liberă”.
 
„Ideea acestui program nu este de a încerca să analizeze cuvintele şi veridicitatea lor”, a mai spus CEO-ul Facebook.
 
Facebook a anunţat în octombrie că va permite politicienilor să difuzeze reclame pe reţeaua de socializare, chiar dacă vor include dezinformări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici