Marko: Studenţii de la UMF Târgu Mureş "au fost incitaţi" să iasă în stradă

Vicepremierul Marko Bela a declarat, marţi, că studenţii de la UMF Târgu Mureş "au fost incitaţi" să iasă în stradă.

326 afișări
Imaginea articolului Marko: Studenţii de la UMF Târgu Mureş "au fost incitaţi" să iasă în stradă

Marko Bela (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

 

"Studenţii au fost incitaţi. Eu pot afirma acest lucru, sunt târgu-mureşean, am o experienţă în ceea ce priveşte tradiţiile destul de negative din Târgu Mureş, când de fiecare dată, începând cu 1990, când s-a încercat implementarea unui drept al minorităţilor, mai ales în cazul învăţâmântului în limba maternă, imediat au apărut protestele, au apărut aceleaşi lozinci ca şi acuma", a spus Marko Bela.

El a acuzat conducerea UMF Târgu Mureş, despre care a spus că este ilegală, de faptul că a dat zi liberă studenţilor care au dorit să participe la aceste proteste.

"Eu aşa ştiu, că actuala conducere a Universităţii - care nu prea e legală în acest moment fiindcă nu există o cartă aprobată de minister - a dat zi liberă celor care au vrut să participe la aceste acţiuni de protest. Dumneavoastră ce părere aveţi despre o astfel de atitudine a conducerii Universităţii? Puteţi să vă informaţi, s-a dat zi liberă", le-a spus Marko jurnaliştilor.

El a arătat că protestele nu au fost spontane.

"Şi aceste proteste, de altfel, nu au fost spontane, au fost organizate de către cei care nu vor nicicum o soluţie echitabilă la acea universitate", a susţinut Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici