Marş al veganilor la Cluj-Napoca: „Foaie verde de şofran, ce bine-i să fii vegan”

Zeci de persoane participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Marşul veganilor, unde oamenii cer să fie oprită uciderea animalelor pentru consum şi susţin o alimentaţie bazată pe plante, deoarece consideră carnea ca având risc de producere a cancerului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2264 afișări
Imaginea articolului Marş al veganilor la Cluj-Napoca: „Foaie verde de şofran, ce bine-i să fii vegan”

Marş al veganilor la Cluj-Napoca: „Foaie verde de şofran, ce bine-i să fii vegan”

Participanţii la protest s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca având mesaje precum „Respect şi compasiune faţă de toate fiinţele – fii parte din generaţia care pune capăt exploatării animalelor”, „Stop folosirii animalelor”, „Foaie verde de şofran, ce bine-i să fii vegan”, „Alege să fii vegan”.

Eduard Nistru, din partea grupului activist „Vegan în Cluj-Napoca”, organizatorul marşului, a declarat că societatea este suficient de dezvoltată încât să nu mai fie exploatate animalele în condiţiile în care se poate dezvolta o dietă bazată pe plante.

„Scopul marşului este de a aduce la cunoştinţa oamenilor despre ceea ce li se întâmplă animalelor, faptul că sunt explotate şi abuzate, într-un moment în care societatea noastră este suficient de dezvoltată încât să nu mai fim nevoiţi să exploatăm animalele pentru că putem avea o dietă bazată pe plante şi ne putem lua toţi nutrienţi din plante. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus în 2015 produsele procesate din carne în gradul I de risc pentru cancer, alături de tutun, azbest şi plutoniu, iar carnea în gradul II de risc. Din păcate, guvernele nu fac nimic în privinţa aceasta, iar oamenii nu sunt conştienţi că consumul produselor de origine animale este cancerigen”, a spus Nistru.

Potrivit veganilor, o alimentaţie bazată pe plante este perfect sănătoasă pentru orice grupă de vârstă, aceştia susţinând că un consum ridicat de alimente de origine vegetală scade riscul de obezitate, colesterol mărit, tensiune arterială crescută, diabet de tipul 2, boli cardiovasculare şi cancer.

Marşul se desfăşoară pe traseul Piaţa Avram Iancu - Calea Dorobanţilor – sens giratoriu Mărăşti - Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Avram Iancu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici