Video MARŞ DE COMEMORARE a victimelor din Colectiv: Aproximativ 8.000 de oameni au participat la manifestare. Alte 2.000 de persoane, în faţa clubului. IMAGINI filmate cu drona - GALERIE FOTO, VIDEO

Aproximativ 8.000 de oameni au participat duminică la un marş de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv, aceştia ajungând la local, în faţa căruia se aflau alte aproximativ 2.000 de persoane venite să aducă un ultim omagiu celor dispăruţi.

11699 afișări

Oamenii au venit la marş, dând curs apelului de participare la acest eveniment comemorativ, lansat cu o zi în urmă pe Facebook. Iniţial, în Piaţa Universităţii s-au strâns aproximativ o mie de persoane, însă numărul lor a crescut de mai multe ori pe traseul spre club.

GALERIE FOTO

Totodată, mii de oameni au mers cu lumânări şi flori, începând de sâmbătă dimineaţa, la local, o mulţime de peste 2.000 de oameni aflându-se acolo înainte de sosirea participanţilor la marş.

”Am venit aici în primul rând pentru că suntem oameni. Este inadmisibil ce s-a întâmplat”, a declarat o femeie aflată în Piaţa Universităţii.

Întrebată cine este de vină pentru această tragedie, ea a răspuns: ”În primul rând lăcomia nelimitată a oamenilor, a celor care îşi permite să facă orice pentru a aduna cât mai mulţi bani”.

Oamenii, de toate vârstele, au mers în tăcere până la local, primii din coloană purtând un tricolor de care era prinsă o panglică de doliu. Pe tricolor a fost scris textul "Eroii nu vor pieri".

Cei adunaţi în piaţă sunt de la cei mai tineri până la persoane de vârsta a treia. Cei mai mulţi sunt îmbrăcaţi în negru şi în alte culori închise, iar unii au în mâini flori şi lumânări.

În jur de 10.000 de oameni se află în zona localului, cei din faţă fiind rugaţi să nu zăbovească, pentru a le permite şi celorlalţi să aprindă o lumânare.

 

În urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv, la un concert, şi-au pierdut viaţa 30 de oameni, cei mai mulţi tineri, şi sunt internaţi 140, între care mai mult de jumătate, până la 90, în stare critică şi foarte gravă.

Martori aflaţi în club au spus că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Clubul Colectiv spune că patronii localului au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”, el susţinând că o astfel de lucrare se face în mod normal ”pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect”, care însă nu a existat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici