"Marşul iresponsabilităţii" de la Piteşti, protest inedit faţă de aruncarea gunoiului în stradă - GALERIE FOTO

100 de persoane au participat, duminică, la Marşul Iresponsabilităţii, protest organizat în centrul Piteştiului cu scopul de a trage un semnal de alarmă asupra necesităţii protejării mediului şi a colectării şi depozitării selective a gunoaielor, informează corespondentul MEDIAFAX.

517 afișări
Imaginea articolului "Marşul iresponsabilităţii" de la Piteşti, protest inedit faţă de aruncarea gunoiului în stradă - GALERIE FOTO

"Marşul iresponsabilităţii" de la Piteşti, protest inedit faţă de aruncarea gunoiului în stradă - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIA FOTO 

Protestatarii au împărţit fluturaşi şi au afişat pancarte cu mesaje precum: "Locul deşeurilor nu este pe stradă sau în parcuri!", "Sunt educat, vreau un Argeş mai curat" sau "Dacă şi tu simţi că-ţi pasă, hai la marş, nu sta în casă!"

Gabriel Moiceanu, organizatorul marşului, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Servsal Argeş, spune că acţiunea are rolul de a-i determina pe cetăţeni să nu mai arunce la întâmplare gunoaie şi deşeuri.

"Suntem responsabili pentru ceea ce facem în spaţiul public. Nu trebuie să mai găsim vinovaţi pentru deşeurile care sunt aruncate pe stradă, pentru cele care sunt aruncate prin parcuri şi chiar în proximitatea locuinţelor noastre, lângă blocuri, sau chiar în scările de bloc. E vorba de gestul pe care putem să-l facem noi şi să nu mai găsim vinovaţi în politicieni, primari sau administraţie locală. Iniţiativa este venită în primul rând la propunerea ecovoluntarilor, cei care care merg la ecologizare, cei care adună aceste deşeuri. Cu toţii ştim că nu putem niciodată să strângem cât aruncă ei, dar vrem să sensibilizăm cetăţenii, să fim din ce în ce mai mulţi cei care reacţionăm la aceste gesturi de a arunca deşeurile la întâmplare, pe unde ne aflăm, şi să avem o reacţie civică şi împotriva vecinilor, copiilor, bunicilor, părinţilor care poluează natura", a declarat Gabriel Moiceanu.

Marşul Iresponsabilităţii s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Primăriei Piteşti – Popa Şapcă – Strada Viilor – Calea Bucureşti – Piaţa „Vasile Milea” ( catedrala „Sfântul Gheorghe”), iar organizatorii se aşteptau la o participare de minim 1000 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici