Mărturia lui Alex, captiv în focarul german unde s-au îmbolnăvit 1.000 de români: Mă simt ca un porc închis în coteţ

  • Alex lucrează la un abator din localitatea Verl din Germania, iar un focar de coronavirus îl ţine acum închis între patru pereţi
  • Aproape 1300 de persoane au fost fost confirmate pozitiv, iar focarul a pornit chiar din mijlocul abatorului
  • Mai multe localităţi au fost închise, iar de restricţii sunt afectaţi mii de oameni
4991 afișări
Imaginea articolului Mărturia lui Alex, captiv în focarul german unde s-au îmbolnăvit 1.000 de români: Mă simt ca un porc închis în coteţ

Peste 1.000 de români au contactat COVID într-un abator din Germania

 

Pandemia îi ţine pe românii plecaţi la muncă în străinătate şi mai departe de cei dragi. Alex lucrează la un abator din Germania şi a fost prins în plin focar. Aproape 1.300 de colegi de-ai lui au fost confirmaţi cu coronavirus, iar acum stă închis între patru pereţi. În jurul blocului în care locuieşte au fost construite garduri mari de oţel. Primeşte mâncare printre gratii de la voluntari, iar drumul spre România pare imposibil. Dacă ar ajunge aici, ar însemna să mai stea încă 14 zile în izolare.

Măsurile de izolare impuse în localitatea Verl dau bătăi de cap şi altor localităţi din apropiere. Mii de oameni au acum de suferit.

De la începutul pandemiei, în Germania au fost confirmate peste 193.000 de cazuri. 

„Acum trebuie să aşteptăm. Mă simt ca un porc într-o cuşcă. Avem familii, vreau să merg acasă în august, am o problemă în familie şi nu pot pleca acum. Este interzis”, se plânge Alex. 

Focarul de coronavirus unde se află cei mai mulţi români, aproape 1.000, este unitatea de prelucrare a cărnii Toennies. 

„Toată lumea este supărată şi toată lumea dă vina pe compania Toennies, desigur. Nimeni nu a văzut un focar de masă ca acesta. Bineînţeles că toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să se ridice restricţiile. Vacanţele fuseseră deja rezervate şi acum... un astfel de regres, este foarte dificil. Toată lumea este foarte, foarte enervată", a spus Ekaterina Jansen, o localnică.

Michael Esken, primarul localităţii Verl, în care se află unitatea de prelucrare a cărnii Toennies, recunoaşte că, pentru comunitate, focarul de coronavirus reprezintă o mare problemă.

„Problema, provocarea este că avem o mulţime de angajaţi Toennies, care sunt în carantină şi îşi petrec timpul liber aici. Aceştia locuiesc în spaţii foarte restrânse, şi chiar în aceleaşi apartamente cu persoane care lucrează la alte companii", a declarat acesta. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici