Masacru într-un cartier din Găeşti: Zeci de câini comunitari, găsiţi morţi de locuitori

Zeci de câini comunitari din oraşul dâmboviţean Găeşti au fost găsiţi morţi de către locuitorii unui cartier din localitate, care îi acuză pe angajaţii primăriei că au otrăvit animalele, autorităţile locale susţinând însă că nu au fost implicate într-o astfel de acţiune.

711 afișări
Imaginea articolului Masacru într-un cartier din Găeşti: Zeci de câini comunitari, găsiţi morţi de locuitori

Masacru într-un cartier din Găeşti: Zeci de câini comunitari, găsiţi morţi de locuitori

Potrivit IPJ Dâmboviţa, poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a afla cauzele morţii câinilor şi autorii operaţiunii de otrăvire a acestora, dacă situaţia se confirmă.

"E un masacru, sunt zeci de câini găsiţi, e otrăvire. Am găsit câini care încă agonizau, unii lângă alţii, patrupede deja decedate, acesta e adevărul, aceasta este realitatea crudă şi de coşmar. Au fost otrăviţi de angajaţii Primăriei. Mor pe capete câinii, am anunţat Poliţia, au venit poliţiştii, au făcut proces-verbal. Au zis că aşteaptă un veterinar să le facă analiza şi să vadă ce şi cum şi dacă au fost otrăviţi. Sigur sunt angajaţii primăriei care trec şi otrăvesc câinii apoi trec şi îi iau. Mie mi-au aruncat ficat otrăvit în grădină, cei de la primărie au luat 30 de câini, dar au mai adus înapoi 4-5, cică i-au castrat. Aiurea, i-au omorât", a declarat o localnică supărată.

De cealaltă parte, autorităţile locale spun că nu au cunoştinţă despre o astfel de acţiune şi că angajaţii Primăriei Găeşti nu sunt implicaţi în acţiunea de exterminare a patrupedelor.

"Nu există o astfel de operaţiune iniţiată de către primărie, nu avem salariaţi pe teren care să omoare câinii, Poliţia trebuie să facă lumină în acest caz, noi, repet nu suntem implicaţi", a declarat edilul şef al oraşului dâmboviţean Găeşti.

Poliţiştii aşteaptă analizele sanitar-veterinare care să confirme dacă patrupedele au fost otrăvite sau nu şi au început o anchetă în acest caz.

"S-a început o anchetă în acest caz, încercăm să stabilim, în baza rezultatelor medicale pe care le vom primi, cauzele morţii câinilor, urmează să stabilim împrejurările în care au murit animalele", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

Localnicii din Găeşti spun că acesta nu este primul caz când sunt găsiţi câini comunitari otrăviţi în oraş, iar cercetările desfăşurate de poliţişti nu au condus la identificarea vreunui vinovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici