Masca artizanală pe care ţi-o faci acasă chiar te ajută! Explicaţiile medicului Alexie din Las Vegas

  • Medicul Ion Alexie din Las Vegas îţi spune că masca artizanală pe care ţi-o faci acasă este eficientă
  • Infecţionistul Alexie dă exemplu un studiu făcut de Centrul de Control al Bolilor din America
  • Ion Alexie: Din 139 de clienţi pe care două coafeze infectate cu SARS cov 2 i-au servit în timp ce purtau măşti artizanale, niciunul nu s-a infectat
3535 afișări

Masca artizanală sau masca pe care ţi-o faci singur din diverse materiale acasă  nu este total inutilă în lupta cu sars cov 2! Dacă şi tu şi-ai confecţionat una sau ţi-ai cumpărat una imprimată cu diverse desene colorate pentru că se poartă, o poţi folosi cu încredere, spune medicul Ion Alexie din Las Vegas.

Desigur, gradul de protecţie este mai scăzut ca în cazul unei măşti chirurgicale, însă şi cea artizanală ajută.

 Ca să întărească această idee infecţionistul îţi arată un studiu epidemiologic publicat recent de Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor din America. Studiul a  fost făcut într-un salon de coafură din Missouri. Uite ce s-a întâmplat cu cei 139 de clienţi de care s-au ocupat două coafeze infectate cu virusul SARS COV 2 dar care au purtat permanent măşti artizanale. Medicul îţi spune că toţi clienţii purtau la rândul lor acest tip de mască.

”Sunt doctorul Alexie din Las Vegas şi vreau să vă fac un mic clip despre purtarea măştilor, incluzând cele făcute acasă, de oameni, din diverse materiale, tricouri, cârpe şi ce au ei. Vă prezint o publicaţie de la CDC ( Centrul de Control al Bolilor din America), care a fost publicată acum de curând, pe 14 iulie 2020. Din cei 139 de clienţi pe care cele două coafeze infectate i-au servit niciunul nu s-a infectat, în acelaşi timp câţiva membrii din familiile celor două bolnave de covid s-au infectat pentru că acasă nu au purtat măştile”, a declarat Ion Alexie, medic infecţionist la spitalul Summerlin din Las Vegas.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici