Masca de protecţie, obligatorie şi în aer liber, în peste 20 de judeţe

  • Masca de protecţie a devenit obligatorie şi în spaţiile publice deschise în peste 20 de judeţe din ţară.
  • Sunt exceptaţi de la portul măştii copiii sub 5 ani.
  • Terasele se închid la ora 23:00 la mare, în Braşov şi Bucureşti.
54776 afișări
Imaginea articolului Masca de protecţie, obligatorie şi în aer liber, în peste 20 de judeţe

Masca de protecţie, obligatorie şi în aer liber în peste 20 de judeţe

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate a devenit obligatorie în peste 20 de judeţe din România, după ce Guvernul a împuternicit comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă când şi unde se pot aplica noile restricţii în perioada următoare. 

Până acum, masca a devenit obligatorie şi în aer liber în următoarele judeţe: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. La Călăraşi, portul măştii în spaţiile deschise aglomerate este la nivel de recomandare, nu obligaţie. 

Pe litoral, masca este obligatorie în toate staţiunile, în intervalul orar 18:00-24:00, pe faleze sau zonele de promenadă. În plus, terasele şi cluburile în aer liber nu mai pot funcţiona între orele 23:00 şi 06:00, în tot judeţul Constanţa. Programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc este limitat acum şi în Bucureşti, dar şi în judeţele Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi. 

Chiar şi acolo unde terasele rămân deschise, acestea pot funcţiona cu respectarea unor reguli stricte: accesul persoanelor trebuie să fie limitat la numărul de scaune de pe terasă, iar dansurile şi orice alte activităţi ce presupun interacţiunea fizică între clienţi sunt interzise. 

Lipsa măştii în spaţii precum târguri, pieţe, obiective turistice, staţii de autobuz, gări sau autogări poate fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, valori prevăzute în legea stării de alertă şi pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiile închise, mijloacele de transport în comun sau spaţiile comerciale. 

Obligativitatea de a purta mască de protecţie şi în aer liber vine ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a raportat constant, în ultima perioadă, aproximativ 1.200 de cazuri noi de infectare în decurs de 24 de ore. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici