Maşina lui Becali ar fi fost furată de Stan

Unul dintre complicii la agresarea celor trei presupuşi hoţi ai maşinii lui Gigi Becali susţine că David Constantin Stan ar fi fost autorul sustragerii Mercedesului, care, potrivit unui martor sub acoperire, autoturismul era pornit atunci când a fost luat.

930 afișări
Imaginea articolului Maşina lui Becali ar fi fost furată de Stan

Maşina lui Becali ar fi fost furată de Stan (Imagine: Mediafax Foto)

Nicolae Dumitraşcu - cunoscut în rândul hoţilor de maşini - este cel care a fost sunat de Gigi Becali pentru a afla cine i-a luat autoturismul Mercedes în data de 25 ianuarie.

Dumitraşcu vorbeşte - în declaraţia dată la instanţa Judecătoriei sectorului 1 şi consemnată de magistraţi - că, în seara de 26 ianuarie, s-a întâlnit cu Daniel Irimia, zis Dan Piticu, ulterior deplasându-se cinci persoane cu Jeepul Toyota. Irimia a fost cel care i-a indicat lui Dumitraşcu faptul că cel care i-a luat maşina lui Becali este Stan.

Dumitraşcu declară că Irimia l-ar fi sunat pe Stan şi i-ar fi spus că a primit banii ceruţi de la Becali pentru răscumpărarea autoturismului, după care "hoţii" ar fi venit la un loc de întâlnire în zona stadionului Dinamo, într-o maşină Mercedes, în care se aflau patru persoane. Însă Mercedesul nu a oprit, astfel că a început urmărirea sa, apoi s-a produs coliziunea. Din Mercedes au sărit două persoane, care au fost urmărite de Nicolae Dumitraşcu şi Cătălin Zmărăndescu şi trei gărzi de corp ale lui Becali, care s-au aflat în Toyota.

Dumitraşcu spune că Stan s-a oprit de bună voie şi nu avea vreo armă asupra sa, în timp ce Zmărăndescu afirmă că Stan ar fi avut un briceag cu care l-a ameninţat. Tot Zmărăndescu spune că presupusul hoţ s-a oferit să-l ducă la locul unde se afla maşina furată. Zmărăndescu, împreună cu Dumitraşcu şi hoţul, a ajuns în zona Circului de stat, unde au găsit Mercedesul furat lui Becali, care avea numerele de înmatriculare schimbate. Mercedesul nu a putut fi pornit pentru că presupusul hoţ ar fi aruncat cheia, astfel că Becali le-a trimis o dublură, apoi a fost dus la barul din Pipera.

Susţinerile lui Zmărăndescu sunt apreciate în mare parte nesincere de către instanţă, întrucât nu se coroborează cu alte probe referitoare la momentul în care a fost oprit Stan şi incidentul din zona Ştefan ccel Mare.

Omul de afaceri Gigi Becali a fost arestat, vineri dimineaţă, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei sectorului 1 din Capitală, care au admis cererea procurorilor în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici