Maşini înmatriculate cu acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ca peste 300 de maşini din judeţ au numere de înmatriculare care sunt, de fapt, prescurtări sau acronime ale unor instituţii ale statului, şoferii sperând că, astfel, vor scăpa de amenzi.

950 afișări
Imaginea articolului Maşini înmatriculate cu acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor

Unii posesori de autoturisme folosesc acronimele unor instituţii pentru evitarea amenzilor, în timp ce alţii îşi personalizează plăcuţele de înmatriculare

Potrivit acestuia, cele mai folosite acronime sunt DNA, SPP şi SRI.

"88 de plăcuţe de înmatriculare sunt cu DNA, 93 cu SPP, 81 cu SRI, două cu DEP, 14 GUV, 36 PNA, deşi acesta nu mai există, şi 30 SEN, dar doar şase sunt ale Senatului României", a spus Băcală.

Potrivit sursei citate, plăcuţele de înmatriculare de acest fel sunt ilegale, din 2002, însă cele menţionate sunt confecţionate înainte de această dată.

"Din 2002 există o lege care restricţionează folosirea acestor denumiri pe plăcuţele de înmatriculare, însă ele sunt confecţionate înainte de data aceasta", a spus Băcală.

El a afirmat că persoanele care conduc aceste maşini speră să scape de amendă dacă pretind că lucrează într-una din instituţiile menţionate.

"Unele din persoanele care conduc astfel de maşini ignoră cele mai elementare reguli de circulaţie. De aceea am solicitat această evidenţă. Speră să scape de amendă dacă pretind că sunt de la una dintre aceste instituţii", a explicat Mircea Băcală.

Prefectul a spus că s-a întâlnit, marţi, cu agenţii Poliţiei Rutiere şi i-a rugat să apeleze direct la el dacă sunt ameninţaţi sau intimidaţi de aceste persoane.

El speră ca o nouă lege să interzică definitiv folosirea acestor plăcuţe de înmatriculare, sau ca, atunci când maşina este vândută, numărul să fie schimbat automat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici