Masteratul va fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv

Masteratul va putea fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv, această formă de învăţământ urmând a fi organizată la zi, cu frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă cu frecvenţă redusă, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, liderul Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr.

166 afișări
Imaginea articolului Masteratul va fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv

Masteratul va fi organizat numai de universităţile acreditate pe domeniul respectiv

Preşedintele "Alma Mater" a precizat că vor exista cinci categorii de master, respectiv de aprofundare, interdisciplinar, complementar, de cercetare şi de formare continuă, acesta din urmă aplicându-se atunci când o anumită firmă vrea să-şi şcolarizeze personalul într-o anumită direcţie.

Liderul Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr

"Nu pot organiza master decât instituţiile care au acreditat domeniul respectiv", a subliniat liderul sindical.

Masteratul îl poate face orice absolvent de facultate, indiferent de natura licenţei.

La discuţiile dintre sindicate şi ministrul Educaţiei s-a mai stabilit ca universităţile trebuie să se supună evaluării Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare (CNADTCU) pentru a primi acreditare privind organizarea de doctorat.

Totodată, sindicatele din învăţământul superior au propus, luni, la întâlnirea cu ministrul Educaţiei, ca examenul de licenţă să aibă două probe clare, indiferent de tipul universităţii sau specializarea acesteia.

Potrivit preşedintelui Federaţiei "Alma Mater", prima probă va consta într-o "evaluare sumativă", cu noţiuni de cultură generală, eventual aceasta să fie probă scrisă, iar cea de-a doua probă este "clasica lucrare de licenţă", cu prezentarea orală a acesteia de către student.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei a discutat cu sindicaliştii din învăţământul preuniversitar pe tema legilor educaţiei. În această săptămână, discuţiile continuă cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământul superior şi cu rectorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici