Măsuri speciale împotriva gripei aviare în Portul Constanţa

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a decis să ia măsuri speciale de siguranţă după ce virusul gripei aviare a fost confirmat în probele prelevate de la cadavrele unor păsări sălbatice găsite în apele din apropierea portului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

157 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale împotriva gripei aviare în Portul Constanţa

Măsuri speciale împotriva gripei aviare în Portul Constanţa (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Confirmarea prezenţei virusului gripei aviare la probele prelevate de la păsări găsite în Portul Constanţa a determinat autorităţile să ia măsuri speciale de siguranţă, măsuri dispuse de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa - DSVSA.

"Se va semnala, în regim de urgenţă, la dispeceratul central, apariţia în zona de activitate a operatorilor portuari, pe uscat sau în acvatoriul portuar, a cadavrelor de păsări. Acestea vor fi ridicate de către specialiştii DSVSA Constanţa, în condiţii de siguranţă, iar probele vor fi transmise de urgenţă spre analiză la Laboratorul Judeţean din cadrul DSVSA Constanţa”, se precizează într-un comunicat al companiei.

ANSV a anunţat, luni, că Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti - Laborator Naţional de Referinţă pentru influenţa aviară, a confirmat prezenţa virusului influenţei aviare, subtipul H5N8, în probele prelevate de la un cadavru de cormoran recoltat din portul Constanţa.

„Având în vedere că respectivul cadavru de cormoran a fost găsit la o distanţă de 300 de metri de locul unde a fost identificat cadavrul lebedei de iarnă, la care s-a confirmat prezenţa virusului influenţei aviare, subtipul H5N8, acesta este considerat focar secundar de influenţă aviară. Ca urmare, se menţin măsurile dispuse şi întreprinse de ANSVSA, odată cu declararea focarului de influenţă aviară, din data de 28 noiembrie”, au menţionat reprezentanţii ANSVA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici