Măsuri speciale la Arad după avertismentele meteorologilor: O rezervă de 150 de salvatori ar putea deveni operativă în maxim 60 de minute

Măsuri speciale au fost luate, joi, în judeţul Arad ca urmare a informărilor emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în care sunt prognozate ninsori moderate şi intensificări ale vântului în zonele montane, transmite corepondentul MEDIAFAX.

2669 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale la Arad după avertismentele meteorologilor: O rezervă de 150 de salvatori ar putea deveni operativă în maxim 60 de minute

Măsuri speciale ale ISU Arad ca urmare a avertismentelor meteorologilor (Imagine: Balazs Attila/ Arhiva Mediafax Foto)

O rezervă de 150 de salvatori ar putea deveni operativă în maxim 60 de minute ca urmare a procedurilor speciale pregătite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Vasile Goldiş" al judeţului Arad pentru acest an.

"În contextul informărilor meteorologice primite la nivelul judeţului Arad, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a decis măsuri suplimentare în vederea optimizării şi eficientizării intervenţiei forţelor în cazul în care apar situaţii de urgenţă generate de aceste fenomene. Astfel, tura liberă, prima tură care este chemată la unitate, a fost prealarmată, organizându-se astfel o rezervă de intervenţie de 150 de oameni, care în maxim 45 de minute pot să vină la unitate, fiind în 60 de minute operativi. De asemenea, tot ce înseamnă utilaje şi mijloace de intervenţie pentru asemenea fenomene meteorologice au fost verificate pentru a fi în stare de operativitate", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

"În contextul informărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în care sunt prognozate ninsori moderate şi intensificări ale vântului în zonele montane din opt judeţe ale ţării (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa - Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Satu - Mare), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus asigurarea rezervei de personal şi activarea, la nevoie, a grupelor operative în unităţile vizate de vremea rea", a anunţat, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, în această perioadă, peste 1.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină cu peste 200 de mijloace tehnice în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.

Tot pentru această perioadă sunt prognozate şi ploi în mai multe zone ale ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici