Măsurile ISMB, în cazul a două grădiniţe din Capitală care funcţionează în afara legii

  • Două grădiniţe din Capitală au fost notificate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) să părăsească spaţiul în care funcţionează
  • Acestea se află la parterul unui bloc de locuinţe, ceea ce este ilegal, potrivit ISMB
  • Autorităţile locale trebuie să găsească soluţii
1436 afișări
Imaginea articolului Măsurile ISMB, în cazul a două grădiniţe din Capitală care funcţionează în afara legii

Două grădiniţe din Capitală, care funcţionează la parterul unui bloc, notificate să-şi mute sediul

Conform ISMB, grădiniţa afiliată Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” şi Grădiniţa „101 dalmaţieni” au sediul la parterul aceluiaşi bloc de locuinţe, după ce vechile clădiri în care funcţionau au intrat în reabilitare.

Totodată cele două instituţii de învăţământ au fost amendate cu câte 10.000 de lei.

Inspectoratul Şcolar al Capitalei, în baza documentelor primite de la cele unităţi de învăţământ, va face către Primăria Sectorului 4 o adresă prin care va cere, în regim de urgenţă, găsirea unei soluţii.

Grădiniţele din Sectorul 4 funcţionază, arată sursa menţionată, în afara legii.

„Nu sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare din cauza amplasării obiectivului la parterul unui imobil de locuinţe, ceea ce contravine prevederilor art 6 şi art 14 din Ordinul. MS nr 119/2014, modificat şi completat pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei”, menţionează Inspectoratul Şcolar.

Conform Ordinului menţionat, articolul 14) stabileşte că „Pentru unităţile care, prin specificul activităţii lor, necesită protecţie specială: spitale, centre de sănătate, centre de diagnostic, centre multifuncţionale, ambulatorii de specialitate, creşe, grădiniţe, şcoli, se asigură o zonă de protecţie sanitară faţă de locuinţe, arterele de circulaţie cu trafic intens, zonele urbane aglomerate, stabilită prin studii de impact”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici