- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Maximul viiturii de pe Siret se află în zona Hălăuceşti
Maximul viiturii de pe Siret se află în zona Hălăuceşti şi se va menţine câteva ore, echipele Apelor Române, ale IJSU, ale Armatei şi ale Jandarmeriei lucrând la consolidarea digului şi la stabilizarea infiltraţiilor, informează, miercuri, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

Maximul viiturii de pe Siret se află în zona Hălăuceşti (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)
Potrivit sursei citate, debitul Siretului, în amonte la Lespezi este într-o uşoară scădere fiind în prezent de 1300 mc/s faţă de debitul maxim atins în cursul nopţii, în jur de 1700 mc/s.
"Până la un debit de 2000 mc/s, digurile din zona Paşcani consolidate în cursul nopţii rezistă, singura problemă fiind presiunea foarte mare pusă asupra digurilor o lungă perioadă de timp", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Specialiştii avertizează că, în cursul nopţii, viitura de pe Siret va ajunge prin propagare în zona Nicolae Bălcescu - Roman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un nutrient poate fi elementul-cheie pentru a preveni demența. Ce alimente trebuie să incluzi în dieta ta
-
Limitarea tarifelor RCA, aflată pe ordinea de zi a Guvernului, a fost amânată
-
Statele Unite vor să interzică TikTok, acuzând China de spionaj cibernetic, dar NSA a spionat populaţia americană ani la rând
-
Senatul a aprobat proiectul de lege privind pensiile speciale. Iată ce prevede acesta
"Conform estimărilor specialiştilor ANAR, pe sectoarele îndiguite Hălăuceşti-Roman, garda digurilor va fi la nivele maxime de circa 40 - 100 cm, garda care este suficientă în situaţia în care nu apar incidente", precizează sursa citată.
ANAR recomandă populaţiei să respecte indicaţiile reprezentanţilor IJSU, Jandarmeriei şi Armatei în cazul apariţiei unor evenimente neprevăzute.
"După Drăgeşti, debitul Siretului va reuşi să fie preluat fără probleme de către acumulările din aval, Călimaneşti şi Movileni (acumulare finalizata in cursul anului trecut, aflata la prima atenuare de viitura). Debitul râului Prut, la staţia Rădăuţi Prut este în uşoară scădere, respectiv de 2000 mc/s, debit care va rămâne constant şi în orele următoare, datorită precipitaţilor din ultimele două zile", mai precizează ANAR.
În acumularea Stânca Costeşti, s-a acumulat un volum de 240 mil mc de apă, rămânând o rezervă de 70 mil mc de apă, iar specialiştii menţin debitul evacuat din această acumulare la valoarea de 650 mc/s, fără a exista probleme pentru digurile din aval.
Sursa citată informează că pe Dunăre debitele sunt în creştere, pe sectorul Brăila - Galaţi, iar pe râul Siret se creează efectul de remuu (apa din Dunăre urcă pe cursul Siretului).
"Toate zonele avertizate trebuie să fie în continuare în stare de alerta maximă şi vigilenţă", se mai arată în comunicatul ANAR, care face apel către autorităţile locale şi echipele de voluntari să acorde sprijin în operaţiunile de supraînălţare a digurilor.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

GANDUL.RO


