Mazăre a câştigat definitiv procesul cu IGPR

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, joi, că a câştigat definitiv procesul cu Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pe care l-a dat în judecată după ce acesta îl acuzase că a atribuit preferenţial contracte, Mazăre afirmând că are de primit despăgubiri de 25.000 de lei.

24 afișări
Imaginea articolului Mazăre a câştigat definitiv procesul cu IGPR

Mazăre a câştigat definitiv procesul cu IGPR (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Mazăre a declarat, la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local, că miercuri Curtea de Apel Constanţa a dat sentinţa definitivă în acest dosar, prin care obligă IGPR să îi plătească suma de 25.000 de lei drept despăgubiri.

"Aveam un proces cu IGPR în care câştigasem 500 de milioane de lei vechi sau 50.000 de lei noi. Ne-am judecat la Judecătorie, apoi la Tribunalul Constanţa, domnii de la Poliţie au cerut strămutarea la Înalta Curte, le-a fost respinsă, ne-am judecat şi la Curtea de Apel Constanţa şi am câştigat. IGPR e obligat să plătească 250 de milioane de lei vechi, aproximativ 6-7.000 de euro, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Banii o să-i dau celor care au nevoie, respectiv persoanelor cu handicap", a afirmat Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa a mai spus că îl va întreba pe ministrul de Interne, Dan Nica, dacă instituţia pe care o conduce va plăti aceşti bani sau dacă IGPR se va îndrepta in instanţă împotriva celor care au scris comunicatul pentru a-i obliga pe aceştia să achite suma respectivă.

În august 2006, pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost postat un comunicat în care Radu Mazăre şi mai mulţi funcţionari ai Primăriei Constanţa erau acuzaţi că au atribuit preferenţial unele contracte din fonduri publice, pe baza unor licitaţii formale, producând un prejudiciu care depăşeşte şase milioane de euro.

Radu Mazăre a dat în judecată IGPR, iar la sfârşitul anului 2007 Judecătoria Constanţa i-a dat câştig de cauză şi a obligat Inspectoratul General al Poliţiei Române să-i achite suma de 500 de milioane de lei vechi. Sentinţa a fost atacată de către IGPR, iar apelul a fost judecat de Curtea de Apel Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici