Mazăre: Contractul cu agenţia TV Neptun este "beton"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii Curţii de Conturi au verificat deja contractul încheiat de instituţia pe care o conduce cu agenţia de publicitate TV Neptun, actele fiind "beton".

51 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Contractul cu agenţia TV Neptun este "beton"

Mazăre: Contractul cu agenţia TV Neptun este "beton" (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

"Sunt sătul până-n gât de anchetele pe care le fac, la ordin, procurorii lui Băsescu. Tot ce-am făcut în Constanţa a fost verificat la ordin de procurori şi «Canci!»", a spus Mazăre, sugerând că şi acest nou dosar al său la DNA ar fi fost deschis la comandă politică.

Mazăre a prezentat jurnaliştilor documentele care stau la baza încheierii contractului dintre Primărie şi agenţia de publicitate TV Neptun, care a contractat apoi spaţiu publicitar la toate televiziunile locale din Constanţa. Mazăre a prezentat chiar şi extrasul din Monitorul Oficial al României, unde a fost publicat anunţul pentru participare la licitaţie, precum şi un document care atestă publicarea anunţului de licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Mazăre a arătat chiar şi un înscris din partea Ministerului de Finanţe, care atestă că instituţia girează contractul, afirmând că procedurile de achiziţie au fost corect derulate.

Obiectul contractului - în valoare de aproape 800.000 de euro pe patru ani, după cum a spus edilul Constanţei - este difuzarea de anunţuri, clipuri şi reportaje publicitare, "nu ştiri pozitive sau alte prostii", conform lui Mazăre.

Acesta a prezentat şi câteva din materialele publicitare transmise, conform contractului, de Primărie către agenţia de publicitate pentru a fi difuzate apoi la televiziunile locale. Printre acestea se numără, conform primarului, anunţuri referitoare la organizarea "carnavalului samba", la modul de distribuire a pachetelor pentru persoanele în vârstă din Constanţa, "grila de venituri pentru gratuitate la transport, informaţii despre sensurile giratorii, despre traficul în zona Perla sau despre depunerea dosarelor şi tragerile la sorţi pentru casele ieftine".

Întreaga conferinţă de presă de miercuri a fost presărată cu atacuri şi afirmaţii dure ale lui Mazăre la adresa şefului statului, cel care s-ar afla, potrivit acestuia, în spatele tuturor acţiunilor instituţiilor statului care vizează persoana sa.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) s-a sesizat cu privire la contractele de publicitate, în valoare de 800.000 de euro, încheiate între Primăria Constanţa şi CJC-Soti Neptun, informează surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici