Mazăre face apel la firmele din Constanţa să contribuie la dotarea Poliţiei Locale

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, face apel la toate firmele din oraş să contribuie la înfiinţarea Poliţiei Locale şi să pună la dispoziţie a câte unui autovehicul destinat patrulării prin oraş în condiţiile în care instituţie pe care o conduce nu le poate achiziţiona pentru că nu-i permite legea.

23 afișări
Imaginea articolului Mazăre face apel la firmele din Constanţa să contribuie la dotarea Poliţiei Locale

Mazăre face apel la firmele din Constanţa să contribuie la dotarea Poliţiei Locale (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Aşa cum vă spuneam, e ţara lui Papură Vodă. Prin lege suntem obligaţi să înfiinţăm această poliţie şi tot prin lege ni se spune că nu avem voie să cumpărăm maşini să o dotăm. Am răspunsul de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, nu avem voie să cumpărăm maşini pentru a dota această poliţie", a declarat Mazăre, luni, într-o conferinţă de presă.

Din acest motiv, el solicită firmelor constănţene să contribuie la înfiinţarea Poliţiei Locale, punând la dispoziţie câte o maşină sau două, în funcţie de posibilităţile financiare.

"Rog firmele constănţene, societăţile care au putere şi doresc să ne ajute în înfiinţarea şi dotarea acestei Poliţii Locale să ne contacteze la Primărie şi, în măsura în care pot să vină în sprijinul constănţenilor, donându-ne sau mai exact punându-ne la dispoziţie câte una, două sau trei maşini, depinde cât pot, pentru a asigura dotarea acestei poliţii. Asta înseamnă ca printr-un contract să ne cedeze folosinţa maşinii cu tot cu combustibil pentru o perioadă pe care ei consideră că o pot suporta", a explicat Mazăre.

El susţine că ar avea nevoie de 20 de autoturisme Dacii Logan albe care s-ar adăuga celor zece autoturisme aflate deja în dotarea Primăriei. Primarul a spus că firmele care vor răspunde solicitărilor vor primi doar felicitări.

"Vor primi laude, felicitări şi vom scrie pe maşini că au fost oferite de respectiva societate", a menţionat Radu Mazăre.

El a mai spus că sondajul realizat printre constănţeni în ultimele săptămâni a aratat că aceştia îşi doresc în primul rând înfiinţarea Poliţiei Locale şi dotarea acesteia la numărul maxim prevăzut de lege, ia apoi vor să continue programul de asfaltare, cel de construcţie a locuinţelor ieftine pentru tineri şi de acordarea de pachete cu alimente pentru pensionari şi persoanele nevoiaşe.

"Bugetul va fi structurat pe aceste priorităţi pe care le vor constănţenii, respectiv vom înfiinţa poliţia cu 300 de poliţişti, pe locul doi, vom continua programul de asfaltare ca şi până acum, pe locul trei, vom continua acordarea de pachete pentru cei în vârstă şi săraci, exact cum s-a întâmplat anul trecut, respectiv de 8 ori pe an, şi vom termina cartierul de locuinţe ieftine din Baba Novac. Restul cheltuielilor Primăriei vor fi la nivel de întreţinere. Din păcate, nu pot să spun constănţenilor că vom face alte investiţii majore care să le bucure viaţa de zi cu zi", a afirmat Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici