Mazăre interzice magazinele etnobotanice la Constanţa: Mă interesează sportul şi fetele, drogurile nu

Funcţionarea magazinelor de produse etnobotanice a fost interzisă, la Constanţa, iar primarul Radu Mazăre afirmă că a promovat acest proiect pentru a nu fi suspectat că îi favorizează pe cei care vând astfel de produse, el spunând că îl "interesează" sportul şi fetele, ci nu drogurile.

84 afișări
Imaginea articolului Mazăre interzice magazinele etnobotanice la Constanţa: Mă interesează sportul şi fetele, drogurile nu

Mazăre interzice magazinele etnobotanice la Constanţa: Mă interesează sportul şi fetele, drogurile nu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Hotărârea aprobată de către consilierii locali prevede că este interzisă în municipiul Constanţa comercializarea, depozitarea, fabricarea, distribuţia, deţinerea, oferirea, transmiterea, achiziţionarea, producerea, intermedierea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel şi indiferent de regimul juridic reglementat de legislaţia în vigoare. Cei care încalcă această prevedere riscă amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei.

Hotârârea va intra în vigoare după ce va primi aviz de legalitate din partea prefectului judeţului Constanţa.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat, la finalul şedinţei Consiliului Local, că situaţia magazinelor etnobotanice putea fi rezolvată de către Guvern şi că a decis să propună acest proiect de hotărâre pentru a nu plana suspiciuni asupra sa că i-ar favoriza pe cei care comercializează asemenea produse.

"Interzicerea vânzării acestor tipuri de droguri se poate face dintr-un condei la Bucureşti. Atâta vreme cât nu poţi să vinzi nicăieri marijuana, cocaină sau mai ştiu eu ce alt tip de drog pentru că sunt substanţe interzise şi vine poliţia şi te umflă , la fel ar trebui procedat şi cu aceste etnobotanice. Am avut însă atâtea întrebări de la ziarişti, că de ce noi nu le interzicem, chiar dacă eu spuneam că nu avem temei legal, că eu nu autorizez magazine, ca atare nu pot să închid magazine, că nu ştiu cum să definesc aceste substanţe, că n-am specialişti la Primărie, că nu ştiu dacă e un pliculeţ de ceai sau de etnobotanice că este o definiţie care nu este stabilită de lege încât am spus, ca să nu avem discuţii, să nu pară cuiva că aş fi interesat de vânzarea acestor etnobotanice, să dăm hotărâre de consiliu. Pe mine mă interesează sportul şi fetele, drogurile nu", a afirmat Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a susţinut, până acum, că nu poate desfiinţa magazinele de etnobotanice deoarece acestea nu sunt autorizate de către primărie şi, prin urmare, nici activitatea lor nu poate fi oprită de către această instituţie.

De asemenea, Radu Mazăre susţinea că Guvernul nu are interesul să desfiinţeze magazinele etnobotanice deoarece o persoană "sus-pusă" s-ar ocupa de importul acestor substanţe.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici