Mazăre: Litoralul românesc trebuie să atragă turişti din Rusia şi din ţările arabe

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, consideră că litoralul românesc trebuie să se adreseze pieţelor ruseşti şi arabe, iar atragerea turiştilor din aceste ţări ar trebui să constituie o prioritate pentru autorităţile centrale.

129 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Litoralul românesc trebuie să atragă turişti din Rusia şi din ţările arabe

Mazăre: Litoralul românesc trebuie să atragă turişti din Rusia şi din ţările arabe (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Mazăre a reluat ideea că România trebuie să promoveze ceea ce are mai bun, şi anume fetele frumoase, care ar atrage un număr important de turişti.

"Le-am spus că trebuie să ne adresăm altor pieţe decât s-au adresat ei până acum şi cu frunza, şi cu promovarea şi cu TUI-ul, respectiv nemţilor care vin cu 20 de euro pe zi şi că trebuie să mergem pe piaţa rusească şi pe piaţa arabă şi să vindem imaginea pe care noi o avem cea mai bună în România, şi anume fetele frumoase, agrementul şi distracţia. Nu este nicio ruşine, Venezuela este cunoscută pentru fete frumoase şi pentru distracţii, Iziba este cunoscută pentru distracţii, iar staţiunea Mamaia poate să atragă turişti bogaţi şi care nu sunt interesaţi cum este vremea, dacă plouă sau sunt 24 de grade, că arabii nu vin la Mamaia ca să facă plajă, vin la distracţie ca să cheltuiască bani. Iar ruşii la fel", a declarat Mazăre, vineri seară, la finalul unei întâlniri avute cu ministrul Turismului, Elena Udrea, cu reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi cu alte persoane implicate în acest domeniu.

El a menţionat că dacă ar exista o mai mare deschidere în rândul autorităţilor centrale, atunci ar putea aduce în Mamaia câteva cluburi din Rusia care la rândul lor ar atrage mulţi turişti din această ţară.

"Voi fi în stare să pun pe masă un parteneriat cu Fashion TV pentru a promova România pe aceste două pieţe de care vorbeam. Dacă aş avea colaborare cu ministrul Turismului, cu ministrul Transporturilor, cu ministrul de Externe, care este foarte important, să aduc la Mamaia primele două-trei cluburi din Moscova şi Sankt Petersburg şi vă garantez că vor fi în weekend cel puţin 3.000-4000 de ruşi cu bani aici. Dar ca să iei o viză din Rusia sau din ţările arabe durează o lună de zile pentru România", a mai spus Mazăre.

La rândul său, ministrul Turismului, Elena Udrea, a precizat, la finalul aceleiaşi întâlniri, că România nu poate neglija cele două pieţe de turism menţionate de Mazăre şi că există interes pentru promovarea ţării noastre atât în Rusia, cât şi în ţările arabe.

"Anul trecut am participat la un târg din Dubai, cel mai mare târg de turism de pe piaţa arabă, tocmai în încercarea de a atrage turişti arabi în România. Am păstrat Biroul de Promovare Turistică de la Moscova tocmai pentru că încercăm să atragem turişti din Rusia în România, este o piaţă foarte mare de turişti, ne străduim să promovăm România şi în Rusia şi în ţările arabe. Cert este că sunt două pieţe de turism pe care nu le neglijăm, dar nu ne bazăm numai pe aceste pieţe", a explicat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici