Mecanic mort după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc în judeţul Constanţa

Un ajutor de mecanic de locomotivă, în vârstă de 44 de ani, a murit, luni seară, după ce locomotiva unui tren de marfă, care transporta aluminiu de la Tulcea către Slatina, a luat foc în apropierea localităţii constănţene Târguşor.

189 afișări
Imaginea articolului Mecanic mort după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc în judeţul Constanţa

Mecanic mort după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc în judeţul Constanţa (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Diviziei "Infrastructură" din cadrul Regionalei CFR Constanţa, Dorin Maier, incidentul a avut loc în jurul orei 19.00, pe linia de cale ferată ce leagă Tulcea de Medgidia, care nu este electrificată.

"Am fost anunţaţi că locomotiva diesel a unui tren de marfă, care transporta aluminiu, a luat foc, din motive deocamdată necunoscute, iar garnitura a fost oprită între Medgidia şi Târguşor, pe câmp", a declarat Dorin Maier.

La faţa locului, au ajuns mai multe echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, precum şi un echipaj de descarcerare, care au stins flăcările şi au scos corpul ajutorului de mecanic din sala maşini. "Martorii spun că bărbatul, după ce au fost decuplate vagoanele, a intrat în sala maşini a locomotivei pentru a încerca să stingă incendiul, moment în care s-ar fi produs o explozie, probabil de la rezervoarele cu motorină", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea", Paula Anghel.

Dorin Maier a mai afirmat că la faţa locului au fost trimise şi mai multe echipe de intervenţie ale societăţii, care au decuplat vagoanele de la locomotiva avariată şi le-au cuplat la o altă locomotivă, care le-a dus până în gara Târguşor.

"Momentan, la locul producerii incendiului a mai rămas doar locomotiva defectă, iar lucrătorii CFR încearcă să stabilească ce a declanşat focul şi să remedieze defecţiunile şi să mute de acolo locomotiva pentru a nu perturba circulaţia", a mai spus Dorin Maier, care a mai precizat că traficul feroviar pe linia respectivă nu a fost afectat de acest incident.

Şi procurorii din Medgidia au deschis o anchetă, împreună cu inspectorii de muncă, pentru a stabili dacă se face cineva vinovat de producerea acestei tragedii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici