Medalii de AUR pentru cele două echipe româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

Două echipe româneşti care au participat la cea de-a XII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), competiţie cu caracter interdisciplinar, au obţinut medalii de aur, obţinând astfel cel mai bun rezultat din istoria participării olimpicilor români la acest concurs.

602 afișări
Imaginea articolului Medalii de AUR pentru cele două echipe româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

Medalii de AUR pentru cele două echipe româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Cei şase olimpici medaliaţi cu aur sunt: Robert Iulian Răveanu şi Tudor Costel Creţu - Fizică, ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, George Claudiu Săvulescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Iliescu (Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte) - Chimie, respectiv Alexandru Zancă (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti) şi Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti) - Biologie.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat la Atena, în perioada 30 martie - 6 aprilie, şi a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale UE.

Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe alcătuite din câte trei elevi care susţin două probe practice de câte patru ore fiecare, la trei discipline: Biologie, Chimie şi Fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă.

Olimpicii români au mai particpat la trei ediţii ale acestui concurs, informează Ministerul Educaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici