Medgidia: Doi muncitori au murit striviţi într-o moară de ciment (Video)

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de muncă, petrecut miercuri după-amiază, în incinta fabricii de ciment Lafarge, din Medgidia, muncitorii fiind angajaţi ai unei firme subcontractoare.

304 afișări
Imaginea articolului Medgidia: Doi muncitori au murit striviţi într-o moară de ciment (Video)

Medgidia: Doi muncitori au murit striviţi într-o moară de ciment (Imagine: www.lafarge.ro)

Şeful ITM Constanţa, Eugen Bola, a declarat că cei doi muncitori erau angajaţi la SC Laughserv Construct SRL Medgidia, firmă subcontractoare în cadrul Lafarge.

Nicolae Boşneag, în vârstă de 61 de ani, şi Mircea Rădoi, 48 de ani, lăcatuşi mecanici, efectuau o lucrare la o moară de ciment. Ei schimbaseră o piesă la un capac şi se apropiau de sfârşitul lucrării atunci când moara a fost pusă în funcţiune. Cei doi muncitori au fost striviţi bilele de oţel din interior, folosite la realizarea cimentului.

Echipaje ale Serviciului de Ambulanţă, poliţişti, procurori, reprezentanţi ITM s-au prezentat la faţa locului şi au constatat decesul celor doi bărbaţi. Autorităţile au reuşit să scoată din moară corpul unuia dintre muncitori şi în prezent fac eforturi pentru recuperarea celei de-a doua victime.

Eugen Bola a afirmat că reprezentanţii ITM au deschis o anchetă pentru a stabili motivul care a dus la declanşarea morii de ciment, dacă a fost vorba de o culpă umană sau de o eroare tehnică, având în vedere că utilajul respectiv era computerizat.

În paralel are loc şi o anchetă a procurorilor din Medgidia, care încearcă să stabilească împrejurările exacte în care s-a petrecut accidentul de muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici