MEDIAFAX TALKS ABOUT HEALTH REFORM - Theodor Alexandrescu, Alico: Pacientul român să înţeleagă că trebuie să pună bani deoparte pentru sănătate

Theodor Alexandrescu, CEO al Alico Asigurări, a declarat, luni, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că pacientul român trebuie să înţeleagă că e necesar să pună bani deoparte pentru sănătate şi a pledat pentru obligativitatea unui grup de dialog social.

270 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX TALKS ABOUT HEALTH REFORM - Theodor Alexandrescu, Alico: Pacientul român să înţeleagă că trebuie să pună bani deoparte pentru sănătate

CONFERINŢĂ MEDIAFAX TALKS - Theodor Alexandrescu, Alico: Pacientul român să înţeleagă că trebuie să pună bani deoparte pentru sănătate (Imagine: Shutterstock)

"Am format un grup de lucru cu asiguratorii. Este pentru prima oară când am avut o deschidere cu Ministerul Sănătăţii şi o bună bază de discuţii. Am putut schimba idei şi am avut o platformă de discuţii. Un lucru important de corectat, de a implica mai activ Comisia de Supraveghere a Asigurărilor", a spus Theodor Alexandrescu la dezbaterea care a a avut ca temă legea sănătăţii.

El a precizat că "noua opţiune legislativă marchează alegerea pacientului între stat şi privat".

"Observăm o mai bună oportunitate de a alege, printr-o competiţie. Pacientul trebuie să înţeleagă că trebuie să pună bani deoparte pentru sănătate", a afimat reprezentantul Alico Asigurări.

În opinia sa, această iniţiativă a Ministerului Sănătăţii ar trebui să conţină obligativitatea unui grup de dialog social, în care să fie reprezentate sindicatele, patronate, pacienţi.

Reprezentantul Alico Asigurări a mai declarat că toţi asiguratorii trebuie să respecte nişte principii de capital şi de solvabilitate.

"Noi mergem după folclor la medic. Asiguratorul va avea în vedere statistica. Contractarea furnizori şi medici se va face pe baze reale, statistice. Asiguratorii vor evalua mai bine", a mai spus Theodor Alexandrescu.

La Conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, organizată împreună cu Ministerul Sănătăţii, unde a fost dezbătută pentru prima oară legea sănătăţii, au participat, luni, peste 200 de invitaţi.

În cadrul evenimentului Mediafax, au dezbătut proiectul legii sănătăţii ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Marius Filip, medic şef CNAS, Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurări, Sorin Popescu, şef grup comunicare ARPIM, Laurenţiu Mihai, director executiv APMGR, Marius Savu, director general al Administraţiei Spitalelor, Cristian Hotoboc, preşedinte al Alianţei pentru Sănătate.

Evenimentul a avut ca partener principal Alico Asigurări România SA şi sponsori precum Sanofi, Boehringer Ingelheim şi Oxigen Plus şi s-a desfăşurat cu sprijinul Alianţei pentru Sănătate din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici