Medic român, despre valul 5 al pandemiei: „ce este mai greu abia vine, este cronica unei nenorociri anunţate”

  • Medicul Mihai Craiu susţine că valul 5 al pandemiei nu va ocoli România.
  • „Ce este mai greu abia vine”, avertizează specialistul care spune că în lipsa unor măsuri este vorba despre „cronica unei nenorociri anunţate”.
5361 afișări
Imaginea articolului Medic român, despre valul 5 al pandemiei: „ce este mai greu abia vine, este cronica unei nenorociri anunţate”

Mihai Craiu a comentat pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii situaţia în care se găseşte România înaintea valului 5 al pandemiei.

„Subiect de îngrijorare global... Unii au treabă cu petrecerile din minivacanţă... Alţii se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri şi răsuflă uşuraţi, zicând "gata am scăpat"... Alţii se uită la ştiri şi văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Ţara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populaţie de 10.7 milioane, adică 55% faţă de cea din Romania! Una peste alta situaţia epidemiologică este într-o evoluţie continuă, chiar dacă nişte tulburaţi încă neagă ingrijorătoarea realitate”, a scris Mihai Craiu pe Facebook.

Medicul susţine că în următorul val vor fi numeroase decese dacă autorităţile nu iau măsuri dure şi românii nu se vor vaccina.

„Concluziile mele :
1. Ce este mai greu abia vine...
2. Dintre toţi cei aflaţi la risc în faţa SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!
3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani şi modestă în general, în România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile.
4. Încrederea în vocile autorizate prin calificare profesională şi prin competenţă este în scădere în România.
5. Dacă mergem pe acelaşi drum este cronica unei nenorociri anunţate... Cei care încă mai ezitaţi, mergeţi la vaccinare, acum”, a precizat Mihai Craiu.

Până în prezent, în România peste 56.000 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici