Medic român: "E posibil ca în Moldova să circule o tulpină mai virulentă". Experienţa ultimelor săptămâni, "cea mai grea din viaţa ei"

  • O echipă de specialişti români au fost detaşaţi în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe vecini în timpul pandemiei
  • Giorgiana Matei este unul dintre doctorii care au fost peste Prut
  • "E posibil ca în Moldova să fi avut o tulpină mai virulentă", spune ea
1175 afișări
Imaginea articolului Medic român: "E posibil ca în Moldova să circule o tulpină mai virulentă". Experienţa ultimelor săptămâni, "cea mai grea din viaţa ei"

Medic român: "E posibil ca în Moldova să circule o tulpină mai virulentă". Experienţa ultimelor săptămâni, "cea mai grea din viaţa ei"

Medicul român Giorgiana Matei, parte a echipei de specialişti care au dus la îndeplinire misiunea din Republica Moldova, a vorbit despre experienţa trăită în ultimele două săptămâni.
 
Giorgiana Matei consideră că există posibilitatea ca în ţara vecină să existe o tulpină mai virulentă a coronavirusului. Ea a spus că pacienţii internaţi pe secţiile de ATI erau într-o stare mai gravă decât cei din România.
 
"În Republica Moldova a fost o experienţă foarte grea, cea mai grea experienţă din viaţa mea de medic de până acum, chiar dacă nu am o experienţp chiar foarte vastă, sunt specialist de trei ani de zile.
 
Ce am întâmpinat acolo practic, aici nu există. Atât de multe cazuri, atât de multe cazuri grave pe ATI, atât de mulţi colegi medici şi asistenţi la terapie intensivă! Din această cauză spun că a fost o experienţă foarte grea din punct de vedere psihologic, nu neapărat medical", a spus Giorgiana Matei, potrivit Digi24.

Giorgiana Matei: Cazurile de la terapie intensivă sunt mai grave decât ce am văzut la Iaşi

Giorgiana Matei a mai afirmat că protocoalele din Republica Moldova au fost actualizate, iar dotările găsite acolo au surprins-o pozitiv. Totuşi, ea a mai afirmat că a putut observa faptul că pacienţii de pe secţiile de ATI erau într-o stare mai gravă decât cei pe care i-a văzut la Iaşi.
 
"Pacienţii care erau intubaţi şi nu erau conştienţi erau sedaţi continuu şi conectaţi la aparate. Mi s-a părut starea lor mult mai gravă. Eu nu am văzut spitalul cel mare de boli infecţioase de la noi, Matei Balş, în schimb, faţă de situaţia din Iaşi într-adevăr sunt cazuri mult mai grave de terapie intensivă. Nu ştiu care este explicaţia, probabil e mai virulent", a spus ea.
 
Giorgiana Matei a fost testată negativ pentru noul coronavirus. În schimb, şapte dintre colegii alături de care a mers în Republica Moldova au contractat COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici