Medici de la maternitatea din Ploieşti, suspectaţi că au primit drepturi salariale necuvenite

Mai mulţi chirurgi de la maternitatea din Ploieşti sunt suspectaţi că au primit drepturi salariale necuvenite, sub forma unor sporuri în cuantum de 50 la sută din salariul de bază pentru timpul petrecut în sala de operaţie, CJ Prahova cerând ANAF să facă verificări în acest sens.

436 afișări
Imaginea articolului Medici de la maternitatea din Ploieşti, suspectaţi că au primit drepturi salariale necuvenite

Medici de la maternitatea din Ploieşti, suspectaţi că au primit drepturi salariale necuvenite (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Mai mulţi medici chirurgi angajaţi ai Spitalului de Obstetrică - Ginecologie din Ploieşti sunt suspectaţi că, timp de peste doi ani, au încasat drepturi salariale necuvenite sub forma unor sporuri pentru muncă în sala de operaţii, a stabilit un audit făcut la maternitatea din Ploieşti de către reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care are în administrare această unitate sanitară.

"În analiza multidisciplinară s-a constatat că în anumite perioade de timp medicii de la maternitate chirurgi au stat toată ziua în sala de operaţie, pentru că dacă stai toată ziua în sala de operaţie în acea zi iei 50 la sută în plus la salariu. Am făcut o comparaţie şi am constatat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, instituţie administrată tot de CJ Prahova - n.r.) în condică scrie că medicul intră în sala de operaţie la ora 10:30 şi iese la ora 13:00 şi ia numai pentru două ore şi jumătate sporul de 50 la sută. Apoi am constatat că a devenit un obicei la maternitate creşterea veniturilor cu 50 la sută, plantându-se tot programul de lucru în sala de operaţie, lucru care nu este adevărat. Întrucât nu dăm noi banii, ne-am adresat ANAF, care este îndreptăţit să constate şi să recupereze banii bugetului de stat. Şi atunci am informat ANAF că cu banii din CAS se întâmplă ceva", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

În urma celor constatate, CJ Prahova a sesizat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova, solicitând un control.

"În cadrul misiunii de audit public intern realizată la Spitalul Obstetrică Ginecologie Ploieşti, în perioada 14.03.2013 - 26.04.2013, s-au constatat drepturi salariale necuvenite acordate medicilor de specialitate chirurgicală - spor în cuantum de 50% din salariul de bază acordat fără a se ţine cont de timpul efectiv lucrat în blocul operator - pentru perioada 1.06.2010 – 31.03.2013. (…) S-au întocmit fişe de constatare prin care s-a solicitat stabilirea şi recuperarea eventualelor prejudicii de către un compartiment de control abilitat. Deoarece în cadrul Consiliului Judeţean Prahova nu este organizat un compartiment de control, vă solicităm realizarea verificărilor de către compartimentul de specialitate din unitatea dumneavoastră", se arată în adresa transmisă, luni, de Consiliul Judeţean Prahova Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova şi obţinută de MEDIAFAX.

Şeful CJ Prahova a declarat corespondentului MEDIAFAX că primele verificări arată că este vorba despre şapte medici care ar fi primit sporuri necuvenite şi că suma totală acordată drept spor la salariu este de aproximativ 250.000 de lei.

"Nu ştim cât din aceşti bani sunt sume necuvenite. Dacă or fi stat patru ore în sala de operaţie şi trei nu, rămâne să stabilească instituţiile statului", a spus Mircea Cosma.

În adresa transmisă de către CJ Prahova Direcţiei Finanţelor Publice Prahova se arată că auditul realizat de CJ Prahova în maternitatea din Ploieşti a stabilit, de asemenea, "consumuri de alimente efectuate peste nivelul alocaţiei de hrană reglementată de HG nr. 429/16.04.2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile din unităţile sanitare publice, pentru perioada 01.01.2011 - 31.12.2012".

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a declarat că zilele acestea se desfăşoară un audit similar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici