Medicii arădeni i-au extirpat unei femei o tumoare ovariană de 17 kilograme

Medicii Spitalului Matern din Arad au extirpat, luni, unei paciente, o tumoare ovariană în greutate de 17 kilograme, considerată cea mai mare operată la Arad în ultimii 20 de ani şi cea mai mare din istoria spitalului, raportat la greutatea femeii, carea avea doar 47 de kilograme.

23 afișări
Imaginea articolului Medicii arădeni i-au extirpat unei femei o tumoare ovariană de 17 kilograme

Medicii arădeni i-au extirpat unei femei o tumoare ovariană de 17 kilograme (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Directorul spitalului, dr. Sorin Prişcă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia cântărea, înainte de operaţie, 47 de kilograme, iar după operaţie are doar 30 de kilograme.

Pacienta are 52 de ani, iar tumoarea ovariană a fost extirpată în întregime, printr-o singură intervenţie chirurgicală.

"Bănuim că a fost o tumoare benignă, însă se fac analize histopatologice, care vor stabili dacă nu cumva era vorba de una malignă. Evoluţia postoperatorie este bună şi urmează o perioadă ceva mai lungă de recuperare completă", a declarat Prişcă.

Potrivit sursei citate, în istoria de aproximativ un secol a Spitalului Matern Arad nu s-a mai operat o tumoare atât de mare în raport cu greutatea mică a pacientei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici