Medicii de familie rămân pe poziţie: Nu prescriem reţete compensate şi gratuite

Medicii de familie rămân fermi pe poziţie şi nu vor prescrie reţete compensate şi gratuite, întrucât veniturile lor sunt mai mici în 2010, discuţia de joi noaptea cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nerezolvând problemele generate de restrângerile bugetare.

99 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie rămân pe poziţie: Nu prescriem reţete compensate şi gratuite

Medicii de familie rămân pe poziţie: Nu prescriem reţete compensate şi gratuite (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat cu conducerea CNAS joi, până noaptea târziu. Am căzut de acord asupra unor probleme. Dar cei de la CNAS sunt limitaţi de buget. Apoi iniţiativa legislativă aparţine Ministerului Sănătăţii, iar actul conţine multe puncte pe care nu le vom accepta, inclusiv o mulţime de sancţiuni. Avem probleme cu Ministerul Sănătăţii", a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu.

Potrivit medicului, CNAS a "încercat să-i îmbrobodească" dar, din calculele doctorilor, în 2010 primesc mai puţini bani.

"Din păcate, primim mai puţini bani. Au încercat să ne îmbrobodească. Calculele lor (CNAS-n.r.) arată că vom primi aceeaşi bani, dar din ale noastre veniturile scad. Rămânem fermi pe poziţie. Nu prescriem medicamente compensate, gratuite şi nici nu eliberăm trimiteri către specialist", a mai spus Tănăsescu.

La rândul lui, preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a spus că au fost discutate mai multe aspecte, iar medicii au înţeles că nu le scad veniturile, dar sunt nemulţumiţi că în contractul cadru pe 2010 există prea multe sancţiuni pentru doctori.

Liderii organizaţiilor reprezentative ale medicilor de familie au anunţat, joi, că nu mai prescriu reţete compensate şi gratuite, întrucât nu au contractul-cadru de acordare a asistenţei medicale, iar normele de aplicare a acestuia "au fost aprobate pe şest".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici