Medicii din Tg. Jiu, unde un bebeluş de 10 ore a murit, spun că li s-a refuzat cererea de transfer

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început o anchetă internă, după ce un bebeluş a murit la câteva ore după ce a fost născut prin cezariană. Poliţiştii au întocmit, în acest caz, un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

668 afișări
Imaginea articolului Medicii din Tg. Jiu, unde un bebeluş de 10 ore a murit, spun că li s-a refuzat cererea de transfer

Medicii din Tg. Jiu, unde un bebeluş de 10 ore a murit, spun că li s-a refuzat cererea de transfer

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, bebeluşul s-a născut prin cezariană, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu probleme respiratorii, iar după aproximativ zece ore starea lui s-a agravat şi a decedat.

„Din câte ştiu au fost nişte probleme de respiraţie, copilul avea 4,1 kilograme. Luni o să facem o anchetă sa vedem ce s-a întâmplat acolo. Obligatoriu, luni vom face o anchetă internă. Vom analiza documentele medicale existente, cât şi dacă au fost respectate procedurile şi protocoalele medicale. Am înţeles că astăzi s-a făcut şi necropsia", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, managerul interimar al SJU Târgu-Jiu.

Surse din cadrul spitalului au precizat, pentru MEDIAFAX, că medicii ar fi cerut transferul băiatului la o altă unitate din ţară, însă mai multe spitale, între care şi cel din Craiova, i-ar fi refuzat. În cele din urmă, bebeluşul ar fi fost acceptat la o clinică din Timişoara, însă a murit înainte să ajungă ambulanţa la el.

Şi Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au deplasat la maternitatea Spitalului din Târgu-Jiu pentru a efectua cercetări cu privire la decesul unui nou-născut, în cadrul acestei unităţi spitaliceşti. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Acelaşi surse din cadrul spitalului au precizat că mama bebeluşului este în afara oricărui pericol.

Taguri:
spital,
bebeluş,
mort

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici