Medicii Levitt şi Ziskind rămân cu interdicţia de a părăsi ţara

Medicii Nathan Levitt şi Genya Ziskind, cercetaţi în cazul activitătăţii desfăşurate la clinica Sabyc, nu au voie să părăseasc ţara, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut interdicţia impusă în cazul lor de instanţa inferioară.

20 afișări
Imaginea articolului Medicii Levitt şi Ziskind rămân cu interdicţia de a părăsi ţara

Medicii Levitt şi Ziskind rămân cu interdicţia de a părăsi ţara (Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a judecat, joi, contestaţia procurorilor DIICOT faţă de decizia prin care Tribunalul Capitalei a decis cercetarea în libertate a medicilor medicilor Nathan Levitt şi Genya Ziskind, acuzaţi în cazul activităţii desfăşurate la clinica de fertilizare Sabyc.

Hotărârea a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti cu opnie majoritară, unul dintre cei trei judecători considerând că este necesară arestarea celor doi medici.

Nathan Levitt şi Genya Ziskind au fost reţinuţi, în 28 iulie, de procurorii DIICOT, care îi suspectează de o posibilă implicare în scandalul legat de clinica de fertilizare Sabyc, acuzaţiile principale în acest dosar fiind crima organizată şi traficul de ovule şi material genetic. În ziua următoare, Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea acestora în libertate.

Procurorii DIICOT au arătat prin referatul cu propunere de arestare preventivă înaintat Tribunalului Bucureşti pe numele celor doi medici că aceştia "au obţinut câştiguri financiare însemnate în cuantum de aproximativ 4.000-5.000 de euro lunar cu ocazia deplasărilor în România în condiţiile în care venitul lor luna în Israel era de aproximativ 2.000 de euro". Potrivit procurorilor, "regularitatea deplasărilor în România din punctul de vedere al numărurilor cât şi al alegerii momentului deplasărilor ar reprezenta indicii care se adaugă probelor ce demonstrează implicarea celor doi.

Pe lângă interdicţia de a părăsi ţara, cei doi au obligaţiile de a se prezenta la DIICOT şi la Poliţie ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, cei doi au interdicţie de a deţine, folosi sau purta arme, de a se apropia sau comunica cu cei cercetaţi în cauză sau de a exercita profesia de medic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici