Medicii, obligaţi să-i consulte pacienţii înainte de analize

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, cere medicilor de familie să-i consulte cu atenţie pe pacienţi şi să prescrie numai acele analize prevăzute în programul de evaluare a sănătăţii, altfel riscă să nu le poată fi decontate serviciile prevăzute în planul naţional.

5 afișări
Imaginea articolului Medicii, obligaţi să-i consulte pacienţii înainte de analize

Medicii, obligaţi să-i consulte pacienţii înainte de analize

"Au fost situaţii când medicii de familie au prescris medicaţia fără să-i consulte pe pacienţi sau, mai mult, au recomandat alte analize decât cele nouă prevăzute în programul naţional de evaluare a sănătăţii. Sigur că medicii pot prescrie orice analiză doresc în cazul în care apreciază că starea pacientului impune acest lucru. Numai că nu trebuie amestecate evaluarea stării de sănătate a populaţiei din cadrul programului naţional cu alte tipuri de investigaţii, în primul caz existând norme precise şi fonduri diferite de celelalte servicii'', a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

El a precizat că situaţii în care medicii nu au consultat pacienţii sau au prescris mai multe analize decât cele prevăzute în program au fost întâlnite în toate judeţele, inclusiv în municipiul Bucureşti, de aceea face apel la toţi doctorii de familie să trateze cu seriozitate această acţiune. Mai mult, Ciurchea cere şi şefilor laboratoarelor unde sunt efectuate analizele să fie conştiincioşi, întrucât au fost cazuri când pacienţii au primit rezultate care nu reflectau deloc starea lor de sănătate, iar după ce au fost refăcute analizele situaţia s-a schimbat radical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici