Medicii români şi italieni reiau, luni, operaţiile pe cord la Spitalul de Copii "Marie Curie"

Echipele de medici italieni şi români vor face, începând de luni, noi operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, după cele 17 astfel de intervenţii realizate în intervalul septembrie - decembrie 2013.

389 afișări
Imaginea articolului Medicii români şi italieni reiau, luni, operaţiile pe cord la Spitalul de Copii "Marie Curie"

Medicii români şi italieni reiau, luni, operaţiile pe cord la Spitalul de Copii "Marie Curie"

Potrivit Ministerul Sănătăţii (MS), în perioada 3 - 8 februarie, la Spitalul "Marie Curie" vor avea loc noi operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică.

Misiunea medicală face parte din Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice iniţiat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Astfel, în România, va sosi o echipă de cinci medici şi patru asistenţi medicali italieni de la clinica San Donato din Milano, care, împreună cu cinci medici şi opt asistenţi medicali români vor efectua mai multe operaţii la copii pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace.

Din personalul medical român care va asista specialiştii italieni în timpul operaţiilor, doi medici şi patru asistente medicale s-au aflat deja în programul de formare în chirurgia cardiovasculară pediatrică.

"Activitatea chirurgicală din cadrul Departamentului de cardiochirurgie al Spitalului 'Marie Curie' va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din Romania formaţi până la sfârşitul programului", se mai arată într-un comunicat remis duminică de MS.

În perioada următoare, în cadrul acţiunilor de formare profesională în Italia prin Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, vor participa încă trei doctori şi patru asistente medicale.

În 2013, MS a demarat Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, în colaborare cu clinica San Donato din Milano şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

În cadrul acestuia, la Spitalul "Marie Curie" au avut loc, anul trecut, trei misiuni medicale desfăşurate în lunile septembrie (23 - 26.09.2013) şi decembrie (2 - 8.12.2013 şi 9 - 13.12.2013), în care medicii şi asistenţii români aflaţi în programul de pregătire împreună cu specialiştii italieni au efectuat în total 17 operaţii pe cord la copii cu malformaţii congenitale cardiace cu vârste cuprinse între 0 şi 15 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici