Medicii vor folosi din 1 aprilie un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale

Medicii vor folosi din 1 aprilie, un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale clinice şi de internare, ca imprimat cu regim special, în baza căruia se recomandă specialitatea clinică din ambulatoriu sau din spital căreia urmează să se adreseze pacientul pentru a primi îngrijiri medicale.

1101 afișări
Imaginea articolului Medicii vor folosi din 1 aprilie un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale

Medicii vor folosi din 1 aprilie un bilet unic de trimitere pentru servicii medicale

Acestă prevedere este reglementată într-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice / biletului de internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi a Instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice/biletului de internare, postat pe site-ul CNAS.

Potrivit noilor reglementări, recomandarea pentru servicii medicale de specialitate şi internarea în spital, atunci când este cazul, se fac numai pe formularul cu regim special.

"Utilizarea altor formulare pentru recomandarea de servicii medicale clinice/ în vederea internării în unităţi sanitare cu paturi, în sistemul de asigurări sociale de sănătate atrage răspunderea persoanelor vinovate, în conformitate cu dispoziţiile legale", potrivit proiectului de ordin.

Biletul de trimitere şi cel de internare în spital vor fi completate de către medicii aflaţi în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate, potrivit specialităţii şi competenţelor, respectiv atestatelor pe care le-au obţinut, precum şi de către medicii cărora le sunt recunoscute biletele de trimitere/de internare eliberate, în baza convenţiilor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, în condiţiile contractului-cadru şi ale normelor metodologice de aplicare a acestuia.

Biletul de trimitere/de internare se completează şi de către medicii din unităţile sanitare cu paturi pentru pacienţii spitalizaţi care necesită, la externare, recomandare pentru servicii medicale de recuperare-reabilitare în ambulatoriu, respectiv servicii medicale de recuperare sau reabilitare a sănătăţii în spitale de recuperare, secţii/ compartimente din spitale, sanatorii pentru adulţi şi copii, preventorii, cu sau fără personalitate juridică, inclusiv furnizori constituiţi conform Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care sunt avizate de Ministerul Sănătăţii ca sanatorii balneare sau care au în structura avizată de Ministerul Sănătăţii secţii sanatoriale balneare.


Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici