Medicul Adrian Wiener, deputat USR: Redeschiderea şcolilor pe 8 februarie nu este posibilă

Şcolile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor şi chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina anti-Covid-19, apreciază medicul Adrian Wiener, deputat USR PLUS.

1210 afișări
Imaginea articolului Medicul Adrian Wiener, deputat USR: Redeschiderea şcolilor pe 8 februarie nu este posibilă

Medicul Adrian Wiener, deputat USR: Redeschiderea şcolilor pe 8 februarie nu este posibilă

Adrian Wiener crede că şcolile nu se vor putea redeschide pe 8 februarie.

„Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină şi în România şi contagiozitatea şi riscul sunt foarte mari. Eu cred că pentru a reveni în siguranţă în şcoli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor şi de ce nu şi a elevilor peste 16 ani, bineînţeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulţi dintre ei, dar cred că încă şi nu e vorba doar de activităţile din interiorul şcolii, e vorba de mijloacele de transport până şi dinspre şcoală, de aglomerările pe care în general şcoala le produce în mod natural, în mod firesc”, spune la RFI Adrian Wiener.

El estimează că şcolile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie.

„Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă şi la cea de-a doua vaccinare la rapel”, conchide deputatul USR PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici