Medicul Ciomu va plăti daune de 500.000 de euro victimei sale (video)

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, ca medicul Naum Ciomu să îi plătească lui Ion Jiga, pacientul pe care l-a mutilat în timpul unei intervenţii chirurgicale, daune de 500.000 de euro.

186 afișări
Imaginea articolului Medicul Ciomu va plăti daune de 500.000 de euro victimei sale (video)

Medicul Ciomu va plăti daune de 500.000 de euro victimei sale (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa a admis, vineri, apelul lui Ion Jiga şi a dispus majorarea sumei pe care medicul trebuie să o plătească drept daune. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

La ultimul termen al procesului, din 25 iunie, instanţa i-a audiat atât pe doctorul Ciomu, cât şi pe Ion Jiga. La ieşirea din sala de judecată, medicul Ciomu a spus că a adus tomografii şi acte medicale de la cei mai renumiţi neurologi din Capitală care atestă că, în momentul operaţiei din anul 2004, în timpul căruia a secţionat penisul unui pacient, a suferit un accident vascular cerebral.

De partea cealaltă, avocatul lui Ion Jiga a susţinut că nu doreşte ca medicul să execute o pedeapsă cu închisoare, ci doreşte să primească daune care să-l ajute pe clientul său să-şi refacă viaţa. Victima a cerut daune de 800.000 de euro. Apărătorul a adăugat că Jiga, "pe lângă faptul că nu mai este un om întreg, şi-a pierdut şi familia, iar copilul nu şi-l mai poate vedea decât cu acordul soţiei".

Medicul Naum Ciomu a fost deferit justiţiei în octombrie 2004, pentru că a lăsat infirm un pacient, doctorul fiind acuzat de vătămare corporală gravă din culpă.

În 13 iulie 2004, în timpul unei intervenţii, din greşeală, chirurgul urolog Ciomu i-a tăiat unui tânăr penisul, în timp ce îi opera canalul urinar din partea inferioară, apoi i-a fragmentat organul genital în mai multe bucăţi. Doctorul a invocat faptul că în momentul intervenţiei chirurgicale a avut un accident vascular.

Două săptămâni mai târziu, Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor a decis ca doctorului Ciomu să-i fie retrasă definitiv autorizaţia de liberă practică.

După doi ani de proces, Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat pe Ciomu la un an de închisoare cu suspendare. De asemenea, magistraţii au decis ca doctorul Ciomu să nu mai poată profesa ca medic primar chirurg-urolog. Sentinţa a fost contestată la Tribunalul Bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici