Medicul Şerban Brădişteanu poate părăsi ţara

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, că medicul Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, judecat pentru infracţiuni de corupţie, poate părăsi ţara, fiindu-i ridicată interdicţia obligării de a nu părăsi România.

226 afișări
Imaginea articolului Medicul Şerban Brădişteanu poate părăsi ţara

Medicul Şerban Brădişteanu poate părăsi ţara (Imagine: Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins recursul procurorilor anticorupţie faţă de decizia instanţei inferioare de a-i ridica interdicţia.

În 22 decembrie 2008, Tribunalul Bucureşti a admis cererea medicului Şerban Brădişteanu, prezent la majoritatea termenelor de judecată în procesul în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari .

Şerban Brădişteanu - şeful Clinici de Chirurgie Vasculară a Spitalului de Urgeenţă Floreasca - solicitase instanţei Tribunalului Bucureşti să îi fie ridicată interdicţia de a părăsi România, pentru a-şi putea face o operaţie la coloană în străinătate. El a arătat instanţei că a depus la dosar acte medicale recente din care rezultă că această operaţia la coloană nu se poate face în România. De asemenea, medicul a mai spus că interdicţia de a părăsi ţara l-a împiedicat să ajungă la congrese internaţionale de medicină şi că a fost privat de dreptul său de a afla ultimele informaţii din domeniu.

Medicul Şerban Brădişteanu a mai cerut instanţei să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara, pentru a putea pleca în Statele Unite ale Americii să se opereze, solicitările sale fiind respinse.

Medicul Brădişteanu este acuzat că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro, toţi banii fiind daţi de o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

Citeşte şi:

Brădişteanu cere instanţei să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara, pentru a se putea opera

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici