MEF acordă despăgubiri persoanelor deportate şi celor desproprietărite

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) va acorda în luna mai despăgubiri de 25 milioane lei pentru persoanele deportate în timpul regimului comunist şi o sumă dublă în iunie pentru cele ale căror proprietăţi nu pot fi retrocedate, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

348 afișări
Imaginea articolului MEF acordă despăgubiri persoanelor deportate şi celor desproprietărite

MEF acordă despăgubiri persoanelor deportate şi celor desproprietărite (Imagine: Mediafax Foto)

"În primele trei luni nu am acordat sume pentru despăgubiri. Din luna mai vom începe să realocăm bani pentru persoanele deportate în Basarabia sau Cadrilater şi pentru persoanele care solicită bani în contul proprietăţilor care nu mai pot fi retrocedate", a afirmat Vosganian, după o masă rotundă pe tema Strategiei Lisabona.

Sumele pentru luna mai vor proveni de la bugetul de stat, în timp ce banii pentru iunie vor fi atraşi din bugetul MEF. Fondurile totale pentru despăgubirile acordate în mai şi iunie se ridică la 75 milioane lei (20,4 milioane euro).

"Sumele pentru luna iunie vor fi mai mari decât cele din mai pentru că se vor adăuga şi dividendele (cuvenite Fondului Proprietatea din participaţiile pe care le deţine la mai multe companii - n.r.). Pentru a putea creşte aceste sume am făcut o modificare legislativă, iar pentru luna iunie banii vor veni din bugetul ministerului", a mai spus Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici