Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi, Paul Adamescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, în urma unei alerte primite de la Direcţia Sanitar Veterinară Olt, în ultimele două săptămâni s-au făcut controale în toate depozitele de carne din Mehedinţi, iar în două depozite de carne au fost găsite 1.177 de conserve de carne din lotul despre care DSV Olt a transmis că există posibilitatea să fie contaminat cu dioxină, carnea fiind importată din Irlanda şi preparată în judeţul Olt.
"În cele două depozite au ajuns din judeţul Olt aproximativ 1.800 de conserve de carne de porc în suc propriu, dar la control au fost găsite doar 1.177, restul de peste 600 fiind deja distribuite pe piaţă. Din informaţiile noastre, au fost vândute direct din depozit şi nu au fost distribuite în magazine. Cele 1.177 de conserve au fost sechestrate, urmând ca producătorul, o firmă din judeţul Olt, să se ocupe de analiza produsului pentru a stabili dacă se confirmă contaminarea cu dioxină", a decalrat Adamescu.
Directorul DSV Mehedinţi a mai precizat că cele 1.800 de conserve preparate în Olt sunt conserve de 300 de grame de carne de porc în suc propriu.