Mehedinţi: Două persoane au murit pentru că ambulanţele au fost blocate de zăpadă

Două persoane care aveau probleme cardiace au murit, în noaptea de marţi spre miercuri, în judeţul Mehedinţi, pentru că ambulanţele nu au reuşit să ajungă la timp la acestea din cauza zăpezii.

1 afișare
Imaginea articolului Mehedinţi: Două persoane au murit pentru că ambulanţele au fost blocate de zăpadă

Imagine din arhiva Mediafax FOTO

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi, Horia Ene, una dintre victime este un bărbat de 42 de ani, din localitatea Ponoare, iar cea de-a doua este o femeie în vârstă de 60 de ani, din Gârla Mare.

Cei doi aveau probleme cu inima şi au solicitat Serviciul de Ambulanţă.

Pentru femeia din localitatea Gârla Mare a fost trimisă o maşină a Salvării din substaţia Cuşnir. Ambulanţa a ajuns până la intrarea în Gârla Mare, iar de aici nu a mai putut înainta pentru că drumul era blocat de zăpadă. În aceste condiţii, ambulanţa s-a întors la substaţia Cuşnir, iar la ora 7.30 a fost anunţat decesul femeii.

Pentru bărbatul din Ponoare a fost trimisă o ambulanţă din Baia de Aramă. Primele investigaţii făcute în cazul bărbatului, care a murit înainte ca ambulanţa să ajungă la el, arată că maşina Salvării din Baia de Aramă nu a putut ajunge la solicitare pentru că a rămas înzăpezită chiar la ieşirea din curtea instituţiei.

Managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că miercuri, în jurul orelor 7.30, o ambulanţă a fost solicitată pentru a acorda primul-ajutor unui bărbat cu afecţiuni cardiace din localitatea Ponoarele, fiind trimis un echipaj din cadrul substaţiei Baia de Aramă.

Potrivit sursei citate, ambulanţa nu a ajuns la bărbat pentru că a rămas înzăpezită chiar la ieşirea din curtea Staţiei de Ambulanţă, şi nu pe drum, aşa cum se anunţase iniţial.

"Bărbatul a fost transportat până la Spitalul din Baia de Aramă cu o maşină particulară, echipajul de la Ambulanţa Baia de Aramă motivând că a rămas înzăpezit. De fapt, o anchetă preliminară a scos la iveală faptul că ambulanţa nu a onorat comanda pentru ca a rămas înzăpezită chiar la ieşirea din staţie, adică nici angajaţii staţiei şi nici Primăria nu au dezăpezit drumul”, a declarat Horia Ene.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Sevastian Bâzoi s-a arătat, la rândul său, extrem de nemulţumit de situaţia creată şi a cerut declanşarea unei anchete pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

În judeţul Mehedinţi a nins neîncetat încă de marţi dimineaţa, iar drumarii fac faţă cu greu acestei situaţii, în condiţiile în care, pe alocuri, stratul de zăpadă atinge şi jumătate de metru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici