Mehedinţi: Livrarea mobilierului la clasa pregătitoare, întârziată din cauza taifunurilor din Asia

Livrarea mobilierului pentru dotarea mai multor clase pregătitoare din şcolile din nordul judeţului Mehedinţi este întârziată din cauza taifunurilor Bolaven şi Tembin, care s-au produs în largul Oceanului Pacific şi care au blocat vasul cu mobilier care ar fi trebuit să ajungă din China.

214 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Livrarea mobilierului la clasa pregătitoare, întârziată din cauza taifunurilor din Asia

Mehedinţi: Livrarea mobilierului la clasa pregătitoare, întârziată din cauza taifunurilor din Asia (Imagine: Shutterstock)

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Octavian Ungureanu, în această situaţie sunt şcolile arondate centrului din Baia de Aramă, unde ar fi trebuit să ajugă tot mobilierul pentru clasa pregătitoare, iar de acolo să fie ridicat de celelalte unităţi din nordul judeţului.

"A existat un taifun care nu a permis aducerea mobilierului în ţară de către firma Eurodidactica, cea care a câştigat licitaţia, dar ne-au precizat printr-o notificare că în zilele 7,8 şi 9 mobilierul va fi adus la Centrul Baia de Aramă", a precizat Ungureanu.

Firma care a câştigat licitaţia pentru dotarea şcolilor respective a comandat mobilierul pentru clasa pregătitoare din China, între unităţile care nu au primit încă băncile speciale fiind şcolile din Obârşia Cloşani şi Şovarna.

La Şovarna, cei câţiva profesori care erau marţi în unitate împreună cu femeia de serviciu care pregăteşte şcoala pentru copii nu ştiu de ce nu a ajuns mobilierul, dar spun că în cazul în care acesta nu va fi livrat cei şapte copii din localitate care trebuie să vină în clasa pregătitoare vor începe anul şcolar în băncile elevilor de ciclu primar.

Nemulţumiţi de situaţia de la Şcoala din Şovarna sunt părinţii copiilor care trebuie să meargă la clasa pregătitoare.

Laura Moştioru, mama unui copil din Şovarna care împlineşte 6 ani în luna octombrie, spune că nu a fost informată cu privire la clasa pregătitoare, nu ştie ce presupune şi ce vor învăţa copiii.

"Mi se pare o prostie. Ori că mergea la grădiniţă, ori că se duce acolo şi nu face nimic?! Mare lucru nu ştim despre această clasă, n-avem mobilier, profesori… Nu ştim nimic!", a spus femeia.

La Şovarna, cei şapte elevi din clasa pregătitoare vor învăţa simultan cu elevii de clasele a II-a şi a IV-a.

Pe de altă parte, în şcolile din Drobeta Turnu Severin mobilierul pentru clasa pregătitoare s-a primit în cele mai multe şcoli. Probleme sunt la centrul din cadrul Şcolii nr. 14 cu clasele I-VIII, unde mobilierul nu a ajuns.

Directorul Şcolii numărul 14 din Drobeta Turnu Severin, Emilia Mihuţescu, a declarat marţi corespondenzului MEDIAFAX că sălile pentru cele două clase pregătitoare care se vor organiza aici nu au fost încă amenajate întrucât scheletele metalice ale băncilor nu s-au primit încă, acestea urmând să fie livrate până la sfârşitul săptămânii.

"S-au comandat 61 de bănci, au venit scaunele şi blaturile şi până la sfârşitul săptămânii trebuie să ajungă şi scheletele metalice", a spus Mihuţescu.

Şcoala numărul 14 este centru de livrare a mobilierului pentru alte cinci şcoli din Drobeta Turnu Severin, acestea din urmă fiind în aceeaşi situaţie în privinţa dotărilor.

În judeţul Mehedinţi peste 1.400 de copii s-au înscris în clasa pregătitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici