Mehedinţi: Minerii blocaţi în mina Zegujani continuă protestele

Cei nouă mineri de la Exploatarea Zegujani, judeţul Mehedinţi, care s-au blocat în subteran vineri nu renunţă la protest, deşi conducerea Exploatării Miniere Mehedinţi şi a SNLO le-a promis rezolvarea uneia din cele două revendicări, respectiv oferirea unui sediu pentru sindicat.

59 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Minerii blocaţi în mina Zegujani continuă protestele

Mehedinţi: Minerii blocaţi în mina Zegujani continuă protestele (Imagine: Mediafax Foto)

Negocierile dintre conducerea Exploatării Miniere Mehedinţi, SNLO şi liderii sindicatului din care fac parte cei nouă mineri aflaţi la 60 de metri adâncime în subteran, de patru zile, s-au terminat târziu în noaptea de luni spre marţi.

Directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Eugen Davidoiu, a declarat, luni seara, la ieşirea de la negocieri, că minerilor li s-a promis că sindicatul din care fac parte va primi un sediu şi nu vor fi luate măsuri disciplinare împotriva lor din cauza protestului, deşi activitatea minei a fost grevată în cele patru zile de protest.

Protestatarii nu au acceptat, susţinând că vor renunţa la protest doar în momentul în care va fi decisă transferarea lui Constantin Tudor, preşedintele sindicatului din care fac parte, de la Exploatarea Minieră Mehedinţi la Mina Zegujani.

"Deşi protestul nu a îndeplinit paşii legali, pentru că societatea are disponibilitatea de a soluţiona conflictul de muncă li se va oferi un spaţiu, iar de măsuri împotriva lor nu se pune problema deocamdată pentru că sunt angajaţi ai minei şi nu ne vom îndrepta împotriva lor. Pare să fie o situaţie disperată pentru ei dacă au rămas în subteran atâta timp", a declarat directorul SNLO.

Cu privire la transferul preşedintelui sindicatului din care fac parte, de la Exploatarea Minieră Mehedinţi la Mina Zegujani, Davidoiu a spus că nu este normal ca transferurile să fie făcute la astfel de presiuni, acest punct rămânând nesoluţionat.

Rezultatele negocierilor le-au fost prezentate, luni noaptea, celor nouă protestatari de către conducerea Exploatării Miniere Mehedinţi şi de preşedintele şi vicepreşedintele sindicatului din care fac parte, care au coborât în subteran. La ieşirea din galerie, directorul Exploatării Miniere Mehedinţi, Mihai Popa, a precizat că cei nouă mineri nu acceptă protocolul încheiat şi rămân în subteran, urmând ca în cursul zilei de marţi să aibă loc noi negocieri pentru dezamorsarea conflictului.

Liderul sindical Constantin Tudor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că peste noapte cei nouă mineri nu au avut probleme de sănătate, alimentandu-se cu miere de albine şi apă.

Cei nouă mineri stau în subteran de vineri, susţinând că nu vor renunţa la protest până ce conducerea minei şi a Exploatării Miniere Mehedinţi nu le vor oferi un sediu în care să îşi desfăşoare activitatea şi până ce liderul sindicatului Solidaritatea 92, Constantin Tudor, nu va fi transferat de la Exploatarea Minieră Mehedinţi la Mina Zegujani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici