Mehedinţi: Sute de hectare de teren şi păşuni inundate şi drumuri impracaticabile în urma ploilor

Sute de hectare de teren şi păşuni au fost inundate, iar mai multe drumuri din judeţul Mehedinţi au devenit impracaticabile, în urma precipitaţiilor abundente de marţi noaptea şi a intensificărilor de vânt.

261 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Sute de hectare de teren şi păşuni inundate şi drumuri impracaticabile în urma ploilor

Mehedinţi: Sute de hectare de teren şi păşuni inundate şi drumuri impracaticabile în urma ploilor (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, plutonier Ramona Nistor, în urma căderilor de precipitaţii abundente miercuri dimineaţă erau impracticabile DJ 607 C, între localităţile Podeni şi Malarişca, un drum comunal, şi două drumuri săteşti.

"Pe raza comunei Podeni, din cauza formării de ravene transversale şi longitudinale, cu adâncimi care ating în unele locuri 1-1,5 metri, drumurile DJ 607 C (între localităţile Podeni şi Malarişca), DC 4 ( între Gornenţi şi Malarişca) şi două drumuri săteşti din localităţile Gornenţi şi Podeni, sunt impracticabile circulaţiei rutiere", a spus Ramona Nistor.

Potrivit aceleiaşi surse, circulaţia rutieră pe DN 57, între Orşova şi Moldova Nouă, se desfăşoară pe un singur sens pe o porţiune de 15 metri, în comuna Dubova, unde în noaptea de marţi spre miercuri s-a produs o alunecare a taluzului, conducând şi la prăbuşirea parapetului de zidărie.

DN 57, între Orşova şi Moldova Nouă, este afectat pe raza comunei Sviniţa, unde s-au produs surpări de teren pe o distanţă de circa 15 metri, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens, până la îndepărtarea căderilor de pietre de pe versanţi.

Bilanţul autorităţilor mehedinţene arată că din cauza revărsării râului Coşuştea, pe raza localităţii Corcova, au fost inundate o sută de hectare de teren cultivat, 120 de hectare de păşuni şi DJ 671 A pe o lungime de 400 de metri, în timp ce pe raza comunei Broşteni au fost inundate aproximativ trei hectare de teren agricol, ca urmare a revărsării râului Motru.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi, Adrian Drăghici, a declarat, miercuri, că în localitatea Broşteni cota de inundaţie pe râul Motru a fost depăşită cu 30 de centimetri, în timp ce pe râul Coşuştea cota de inundaţie a fost depăşită cu 40 de centimetri.

De asemenea, în Mehedinţi, în noaptea de marţi spre miercuri, au fost afectate două linii electrice, iar aproximativ 240 de abonaţi din patru localităţi: Strehaia, Băseşti, Budăneşti şi Cracul Lung, au rămas fără energie electrică.

Echipele de intervenţia ale CEZ Distribuţie au acţionat pentru remediere, iar miercuri dimineaţă, trei localităţi erau în continuare fără energie electrică (parţial Strehaia, Băseşti şi Cracul Lung, în total circa 130 de abonaţi), urmând ca în cursul zilei problemele să fie remediate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici