Meleşcanu: E important să participăm la o misiune a UE în Africa

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, că este important pentru România să participe la o misiune a Uniunii Europene în Africa Centrală, urmând ca în aceste zile să se discute în Franţa o eventuală participare a Armatei române.

3 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: E important să participăm la o misiune a UE în Africa

Meleşcanu: E important să participăm la o misiune a UE în Africa

Ministrul a precizat că s-a luat o hotărâre de principiu în vederea implicării României în misiunea UE din Africa, însă nu a fost stabilit încă numărul militarilor care vor fi dislocaţi pentru misiune.

"Singurul lucru pe care nu l-am hotărât încă este la ce nivel să ne implicăm şi cu câţi oameni. Vom avea în mod sigur ofiţeri de Stat Major şi vom vedea în ce măsură vom participa şi cu alte forţe. În aceste zile au loc discuţii în Franţa, tocmai pentru a stabili în ce măsură vom putea avea o participare. Pentru mine e important să participăm la o misiune a UE", a spus Meleşcanu, miercuri, la finalul exerciţiului militar demonstrativ MILREX 07 de la poligonul din Cincu, judeţul Braşov.

Potrivit sursei citate, în misiunea din Africa vor fi dislocaţi aproximativ 4 - 5.000 de militari, aproximativ jumătate din efectiv fiiind pus la dispoziţie de Franţa, iar restul de 1.500-2.000 de militari urmând să fie puşi la dispoziţie de către statele membre UE.

Meleşcanu a precizat că Armata română are două mari priorităţi: dotarea şi antrenamentul. În ceea ce priveşte pregătirea, Meleşcanu a precizat că militarii români se ridică la standardele internaţionale, însă la capitolul dotare stăm "destul de slab comparativ cu alte state".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici