Membrii "Sed Lex", în grevă japoneză de solidarizare cu profesorii

Peste 70.000 de funcţionari publici afiliaţi la Alianţa "Sed Lex" au intrat, marţi dimineaţă la ora 8.00, în grevă japoneză, acţiune anunţată iniţial în spirit de solidaritate cu greva generală a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, protest care a fost anulat însă luni.

18 afișări
Imaginea articolului Membrii "Sed Lex", în grevă japoneză de solidarizare cu profesorii

Membrii "Sed Lex", în grevă japoneză de solidarizare cu profesorii (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 72.000 de sindicalişti din administraţia centrală şi locală vor purta pe tot parcursul zilei de marţi o banderolă albă, nemulţumiţi de politizarea funcţionarilor publici şi de iniţiativa de elaborare a legii unice a salarizării bugetarilor într-o situaţie de criză.

"Pe lângă cei 72.000 de membri de sindicat ai «Sed Lex», vor mai intra în grevă japoneză şi aproximativ 3.000 de sindicalişti din Ardeal afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală. Principalele noastre nemulţumiri sunt legate de dorinţa Guvernului actual de a elabora o lege unică a salarizării într-o situaţie de criză, fără bani, dar şi dorinţa de politizare a funcţionarilor publici", a precizat Marica.

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că sindicaliştii menţin organizarea grevei japoneze, anunţată iniţial în spirit de solidaritate cu profesorii, urmând să stabilească, ulterior, calendarul viitoarelor acţiuni de protest.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu sindicaliştii din învăţământ, că teza unică la Limba şi literatura română a fost reprogramată pentru 7 mai, restul tezelor se vor ţine aşa cum era programat, iar greva de marţi a profesorilor a fost suspendată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici